Strona 15 z 410 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Jasne wszystko jasne. Pwoedz tylko czemu aparatu nie ma w normalnej sprzedazy..... Jak to mozna wytlumaczyc...>?
    skąd mam wiedzieć. Sam czekam. Obawiam się tylko, że cena wzrośnie niestety. Daleko mi jednak do stwierdzeń, że Canon swiadomie wypuszcza bubla i siedzi cicho az się buble wyprzedadzą

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kol Zobacz posta
    Ja czytalem. Zalamalem sie. Slowo test to za duzo powiedziane
    "EOS 5D był ostatnim modelem z lustrzanek Canona, który nie umożliwiał kadrowania na ekranie"
    Po 5D był jeszcze 30D i też nie miał Liveview.

"Producent w niewielkim stopniu zmienił konstrukcję wizjera"
    Ale że jest jaśniejszy to już tester nie zauważył.

"Możliwości trybu wideo są imponujące w porównaniu do zastosowanego w pierwszej lustrzance kręcącej filmy ( opisywanym już przez nas modelu Nikon D90 ). Nie dość, że jest wyższa rozdzielczość, to jeszcze można podczas kręcenia użyć autofokusu ( w D90 ostrość ustawiamy tylko ręcznie ). Znakomite możliwości."
    Och i ach. Tryb wideo jest całkowicie automatyczny i nie można ustawić przysłony / czasu, a detekcja kontrastu powolna (co sam autor jednak później zauważa). Faktycznie znakomite możliwości.

"Nieco rozczarowujące są wyniki testu dynamiki obrazu. Liczyłem, że zastosowanie matrycy profesjonalnego "deesa" pozwoli na osiągnięcie tak dużej rozpiętości tonalnej, jak w 1Ds Mark III"
    Może i jest mniejsza, ale nie wiadomo jaka jest i o ile mniejsza. Bez konkretnych wyników testów to takie bajkopisarstwo.

"Na obrazie pojawi się co prawda szum, ale przypominający ziarno tradycyjnego materiału fotograficznego ( choć szum nie jest tak "dopracowany", jak na zdjęciach z Nikonów )"
    ROTFL.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mając puszkę 5DMII w rękach i robiąc nią zdjęcia stwierdzam, że jest LEPSZA od starej piątki. Nic nie straciła z "magii" poprzedniczki. Jeżeli komuś przeszkadza cena, ilość pikseli, AF, wielkie rawy, brak podaży przy cholernym ("cholera", to chyba dopuszczalne słowo) popycie, filmy HD, wielkość i jasność wyświetlacza, przyjazne menu i wiele innych dodatków niech sobie DARUJE ZAKUP tego nieudanego aparatu!
    Nikon cmoknie was w ..... policzek a Sony nawet w..... usta jak sobie kupicie którąś z ich puszek.
    Ale nie myślcie, że dostaniecie coś za darmo. A frustracje i jakieś psychodeliczne lęki wynikające z niskiej samooceny lub braku umiejętności (ew. pojęcia o fotografii), a najpewniej braku kasy na MII wylewajcie sobie przed lustrem.
    Uparcie będę protestował przeciw niedojrzałym i dyletanckim postom, a co za tym idzie przeciw beznadziejnej, amerytorycznej pracy moderatorów.
    Co, świerzbi łapka przed sięgnięciem po kolejny czerwony kartonik? Śmiało! Wal chłopie! Pokaż władzę :-P
    regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Jasne wszystko jasne. Pwoedz tylko czemu aparatu nie ma w normalnej sprzedazy..... Jak to mozna wytlumaczyc...>?
    bo nie zdążyli wyprodukować takiej masy sprzętu. I coś czuję, że źle spozycjonowali cenę - obawiam się, że niestety wzrośnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jacek23 Zobacz posta
    EJ...........ja tez o tym slyszalem.... nie pytam skad Ty slyszales, i tez nie powiem ale to zastanawiajace
    Ale co do ponoszenia ceny to juz by przegieli troche jednak Kto to kupi.
    Czyzby podobny blad jak w 1D III? Ech w latach 70-80-90 to robili sprzet , wtedy bylo wszystko Japan.a teraz co china-Thailand itp
    i w ten sposób rodzi się plotka!
    ludzie! wpadnie tu na chwilę ktoś, kto szuka informacji i będzie miał kilka postów na temat tego, że zły obraz i tym podobne pierdoły od osób, które tej puszki nie miały w rękach....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez YTR_Bolanda Zobacz posta
    hmmm..., z tym efektem czy "brakiem magii" to jest chyba coś na rzeczy, bo oglądając te wszystkie dostępne w necie sample nie mogę się doszukać takiego, które od razu, bez naciągania powiek uderza swoją magią, tak jak to było z mkI ??: Może to tylko moje subiektywne odczucie, może jeszcze za mało zdjęć widziałem.
    jak stara piątka wchodziła do sprzedaży, to dostępne w necie sample też były do wyrzygania (przepraszam Viteza za wulgaryzm)

Jestem ignorantem testowym, robię landszafty, portrety córek itp, a nie linijki, więc jestem wdzięczny kubamanowi, że zamieścił swoje sample... niemniej na podstawie kilkuset zrobionych nową piątką fotek , stwierdzam, że MOIM ZDANIEM, DLA MOICH POTRZEB jest fajniejsza niż stara....
    Muszę ją tylko "okiełznać" w niektórych szczegółach.

Może ma jakieś ukryte wtopy, zasadzki, niedociągnięcia, ale na razie się nie objawiły.:wink:
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 10-12-2008 o 00:22 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Smile

A ja mam nową piąteczkę i jest to dla mnie cudo!! Stara wysiada i juz ją sprzedaję!! Super :-))
    Zenit TTL :-D

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ixi Zobacz posta
    A ja mam nową piąteczkę i jest to dla mnie cudo!! Stara wysiada i juz ją sprzedaję!! Super :-))
    No to teraz nam się kolego wytłumacz. Tylko bez wykrętów prosimy
    http://www.canon-board.info/showpost.php?p=460301

P.S
    Zapomniałem spytać. Co będzie w 5D3 i kiedy?
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 10-12-2008 o 02:14

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To podziel się ixi gdzie i za ile ją kupiłeś? I może jakieś "normalne" fotki? Krajobrazik, street foto? No i napiz trochę szerzej o swoich odczuciach z pracy nową puchą
    pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

ja, kupując nową piątkę, oddałem starą w rozliczeniu :-D

ale nie histeryzowałbym, ze stwierdzeniem "stara wysiada"...
    przecież nie jest tak, że od dnia premiery 5d mk2, stara piątka gorzej robi zdjęcia ... nie dajmy się zwariować.
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 10-12-2008 o 11:14

Zablokowany

Domyślnie

Tylu posiadaczy, rzućcie jakieś zdjęcia, koniecznie ,,z magią''

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Tylu posiadaczy, rzućcie jakieś zdjęcia, koniecznie ,,z magią''
    z magią mam na razie tylko ze starej

Strona 15 z 410 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni