He he dokladnie
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Canon FF
No tak, gdy zaprzestaje się produkcji 5DII, to w moim ulubionym sklepie w USA od razu jego cena spada o 400 dolków, osiągając równowartość 4900zł. U nas sklepy wciąż dzielnie wyciskają 7000zł. Ale co się dziwić ? Współczynnik kultowości zaczyna nieubłaganie rosnąć![]()
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Kup sobie bilet do szikago i płacąc jedynie słuszną cena nabyj jedynie słuszny aparat.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
"Nabyj" słownik języka polskiego. Za jakąkolwiek cenę.
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Teraz po zaprzestaniu produkcji to stanie się podwójnie kultowy i głęboko ceniony (chciałem rzec wyceniony) i cena skoczy niebotycznie.
--- Kolejny post ---
do new jorka tam większy wybór, biorąc pod uwagę promocyjne ceny biletów może się okazać to bardzo atrakcyjne przy okazji można trochę ciekawych fotek zrobić, trzeba tylko pamiętać żeby nie być w piątek i sobotę bo to dni niehandlowe są (no piątek to tak połowicznie niehandlowy).
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Akurat cena po premierze 6D zaczyna zbliżać się do granic taniej pełnej klatki.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ktos z was porownywal jakos obrazka z 6d z 5d mark 2 ??
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Canon FF
Przydałoby się zobaczyć jakieś czyściutkie sample z 5dmk2 i 6d porównywające wartości Iso. Zastanawiam się od jakiego momentu robi się dużo lepiej w 6d ... Obecnie mam chrapkę na 6d słysząc jak dobrze zachowuje się na wysokich iso, ale zastanawiam się czy różnica jest tak znacząca żeby kupić nowe 6D zamiast jakiegoś 'taniego' używanego 5dmk2 .
dodam że używanym najczęściej punktem ostrości jest środkowy (przyzwyczajenie) a w 5dmk2 dla mnie jest bardzo dobrze. Dlatego lepszy AF w 6d może być ale niekoniecznie ... Najbardziej przyciąga uwagę czułość na wysokich iso, ale wciąż się nie mogę przekonać nie widząc sampli, porównania ...