Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar homesicalien

Domyślnie Odp: Canon EOS 5D Mark II

Dziękuję, że pochyliłeś się nad moim problemem. Mój monitor to absolutny badziew. Chyba nawet nie ma sensu kalibrować (jest?). Samsung cośtam 2333. Na liście zakupów nec pa231w. Daje w porównaniu do pracijącego obok (też kiepskiego) crt żółtawy ciepły obraz. Crt daje zbyt zimny. Dlaczego nie upatruję w tym przyczyny problemu? Bo odpalam na tych monitorach portfolia profesjnalnych portrecistów i tam skóra jest pięknie czerwoniutka. Poza tym nie zależy mi tyle na naturalnych tonach, co ładnych tonach skóry. Nowy nec pozwoli mi zadbać o jakość odbitek i patrzeć na mniej przekłamane kolory podczas edycji. Ale porównanie do tego co chcę osągnąć mam już teraz.
    Do czego sprowdza się problem?
    Jeśli to kwestia innego zachowania matrycy w innym świetle, to problem nie istnieje. Postaram się bardziej.
    Co innego jeśli to problem ze sprzętem / ustawieniami: wpływ kilkudziesięciu krótkich (do 8 minut) filmów na matrycę, coś z LR, ustawieniami win7 albo 5D, różne rzeczy już przychodzą mi do głowy.
    Potrzebuje opinii osób bardziej obytych z tym sprzętem i z większym wyczuciem.
    Ostatnio edytowane przez homesicalien ; 21-11-2012 o 09:58

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów