Strona 399 z 410 PierwszyPierwszy ... 299349389397398399400401409 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 981 do 3 990 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Canon EOS 5D Mark II

Cytat Zamieszczone przez raskoks Zobacz posta
    Pytanie:
    nagrywam film i na nagraniu później mam cały czas w tle dźwięk jakby chodziło coś ala projektor kinowy - czy to jakiś problem z aparatem , czy wychwytuje jakieś dżwieki z otoczenia (nie wydaje mi się żeby miał taką czulosc mikrofonu)

Może masz źle założoną kasetę z filmem i perforacja haczy?

Coś już napisał

eee - nagrywam 5dmkII - i mam dzwiek na nagraniu - nie za bardzo wiem czy to mozliwe ze ma bardzo culy mikrofon - czy cos sie w nim psuje

Uzależniony Awatar Max_im

Cytat Zamieszczone przez regnal Zobacz posta
    eeeee mam nadzieje ze tych skrajnych przypadków bedzie jak najmniej. mam nadzieje również że reszta mi to wynagrodzi zwłaszcza przy przesiadce z d90
    Jak podepniesz szczególnie 135 i popatrzysz na obrazek to poprawi Ci się humor
    świetne obiektywy

Aparat dojechal z jednym obiektywem. tak se chodze z godzinkę i foce po mieszkaniu... narazie mam tylko 35L ( 135 nie dojechala) i jakos nie widze problemu z afem. tzn nie przeszkadza mi. przeszedlem z nikona (co prawda z d90). wszystko jest ok. tak samo a moze lepiej albo lepsiej niż lepiej. bałem sie ale narazie jestem "rozczarowany" pozytywnie. jutro przy świetle dziennym poklikam. obraz w porównaniu do mojego nikosia baja. i 6400 to jest to.

Początki nałogu

Odn Af ludzie biadolą bo za 7 klocków chcą mieć 1dkę

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Używa ktoś matówki precyzyjnej Eg-S ze stałkami canona typu 28/f1.8, 50/f1.4, 85/f1.8?
    Miłego dnia
    moja www

Uzależniony Awatar jac+

Tak w ogóle to jak to jest naprawdę z tym AF w 5D2? Kupa marudzenia na ten temat krąży po necie, a mnie z jednej strony interesuje prawda, a z drugiej nie chcę się przekopywać przez 400 stron tego wątku. Głównie chodzi mi o środkowy punkt i tryb ONE SHOT. Pytam, bo wiem, że 6D nie jest dla mnie i będę wybierał między 5D2 i 5D3. W sumie tylko ten AF w 5D2 mnie od niej odstręcza...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ja nie mam z tym problemu. Aparat używam amatorsko, głównie portrety małżonki, krajobraz itp. Bez sportu.

Bywalec Awatar tojacc
    Miasto
    Festung Breslau

środkowy w 5d2 jest zajebiaszczy, problem w tym, że jak podepniesz jasną stałkę, wyostrzysz środkowym i przekadrujesz to ostrość masz w lesie i jak dla mnie, na razie, jedynym wyjściem jest kadrowanie w poście...
    6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Tak w ogóle to jak to jest naprawdę z tym AF w 5D2? Kupa marudzenia na ten temat krąży po necie
    Da się tym spokojnie zdjęcia robić:-P Robię tym śluby od dwóch sezonów i nie narzekam. Prawda taka że zrezygnowałem z bocznych punktów AF i tylko środkowym łapię ostrość. Nauczyłem się tym jednym punktem pracować i nie doskwiera mi brak reszty. Marudzenia w necie faktycznie dużo ale jak dla mnie to nie jest tak źle.

Strona 399 z 410 PierwszyPierwszy ... 299349389397398399400401409 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów