eee- nagrywam 5dmkII
- i mam dzwiek na nagraniu - nie za bardzo wiem czy to mozliwe ze ma bardzo culy mikrofon - czy cos sie w nim psuje
![]()
Aparat dojechal z jednym obiektywem. tak se chodze z godzinkę i foce po mieszkaniu... narazie mam tylko 35L ( 135 nie dojechala) i jakos nie widze problemu z afem. tzn nie przeszkadza mi. przeszedlem z nikona (co prawda z d90). wszystko jest ok. tak samo a moze lepiej albo lepsiej niż lepiej. bałem sie ale narazie jestem "rozczarowany" pozytywnie. jutro przy świetle dziennym poklikam. obraz w porównaniu do mojego nikosia baja. i 6400 to jest to.
Odn Af ludzie biadolą bo za 7 klocków chcą mieć 1dkę![]()
Używa ktoś matówki precyzyjnej Eg-S ze stałkami canona typu 28/f1.8, 50/f1.4, 85/f1.8?
Miłego dniamoja www
Tak w ogóle to jak to jest naprawdę z tym AF w 5D2? Kupa marudzenia na ten temat krąży po necie, a mnie z jednej strony interesuje prawda, a z drugiej nie chcę się przekopywać przez 400 stron tego wątku. Głównie chodzi mi o środkowy punkt i tryb ONE SHOT. Pytam, bo wiem, że 6D nie jest dla mnie i będę wybierał między 5D2 i 5D3. W sumie tylko ten AF w 5D2 mnie od niej odstręcza...
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
Ja nie mam z tym problemu. Aparat używam amatorsko, głównie portrety małżonki, krajobraz itp. Bez sportu.
środkowy w 5d2 jest zajebiaszczy, problem w tym, że jak podepniesz jasną stałkę, wyostrzysz środkowym i przekadrujesz to ostrość masz w lesie i jak dla mnie, na razie, jedynym wyjściem jest kadrowanie w poście...
6D + C16-35L IS + 35L +50Art + 135L
Da się tym spokojnie zdjęcia robić:-P Robię tym śluby od dwóch sezonów i nie narzekam. Prawda taka że zrezygnowałem z bocznych punktów AF i tylko środkowym łapię ostrość. Nauczyłem się tym jednym punktem pracować i nie doskwiera mi brak reszty. Marudzenia w necie faktycznie dużo ale jak dla mnie to nie jest tak źle.