Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar seti_60d
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Kupiłem na początku gripa do 60D firmy Meike i jest super. Potem do 5D Mk II kupiłem innej firmy zamiennik i nie będę tu recenzji robił, bo musiałbym dużo niecenzuralnych słów użyć. Wtedy niestety Meike nie robiło jeszcze gripa do 5D Mk II. Teraz kupiłem Meike, bo już jest i jestem najszczęśliwszym użytkownikiem piątki. Działa jak trzeba, tańszy jeszcze i naprawdę wygodny, jak na gripa do 5-tki. Polecam Meike, jak ktoś znajdzie wygodniejszy, to dajcie znać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do dywagacji na temat Mk III - miałem w ręku, bawiłem się i... no jest super, ale nie ma co wariować, mistrzów z nas nie zrobi. Jako że mieszkam przy serwisie Canona na Żytniej w Wawie, to miałem okazję być na pokazie nowej 5-tki (oraz 1 też) i co tu dużo mówić: jak będę miał kaskę, to kupię Mk III, bo wykorzystanie ISO jest niesamowite, AF też bajka. Ale póki co, mam 1D Mk III i mam to samo ISO użyteczne, nawet lepsze obrazki robi, AF podobny.

Także, jak ktoś ma 5D Mk II, który też mam i przetestowałem już dobrze, to nie ma co się stresować, wersją II też super foty robiliśmy do tej pory i nadal robić możemy. Jak ktoś chce lepszy AF, a nie chce wydawać tyle kasy, to polecam 1D Mk III, cena jak 5D Mk II w tym momencie, a daje trochę więcej możliwości. Z Mk III trochę poczekać trzeba, niech stanieje, to wtedy warto kupić, jeśli mamy luźną kasę.
    Ostatnio edytowane przez seti_60d ; 07-05-2012 o 00:47 Powód: Automerged Doublepost
    aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów