Strona 371 z 410 PierwszyPierwszy ... 271321361369370371372373381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 701 do 3 710 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

tomfoot.... jest jeszcze opcja darmowej siłownia karku i pleców Ja kocham 5D właśnie za to że nie ma wbudowanego gripa. aparat robi się mały, poręczny i dyskretny. Kocham też swoje 1 d mkIII za ten jego wbudowany grip, za to że jest pancerny, mega wygodny i lansiarski (kiedy trzeba... hehe)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z 85L piątka bez gripa jest strasznie niewygodna. Przydaje się wtedy dodatkowe miejsce na malutki paluszek.

Uzależniony

Domyślnie

Kupiłem kiedyś do mojej 5dII gripa bo wydawało mi się że to jakoś cudownie usprawni moją pracę na weselach itp. Po kilku razach po prostu grip leży w torbie bo nie widzę sensu żeby go zakładać. Ani to dla mnie jakaś wygoda przy pionowych kadrach ani też nie potrzebuję zrobić aż tyle zdjęć bez zmiany akumulatora. Może wieloletnie przyzwyczajenie pracy samym body tak mnie skrzywiło ze nie wiem co dobre, nie namawiam wiec nikogo na odpięcie gripa, każdy musi się sam przekonać. Dla mnie bez jest lżej i wygodniej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Co do rozmiarów serii 1 - absolutnie ich nie kwestionuję i tam grip nie ma nic wspólnego z (wbudowanym) lansem :-) takie są zadania przed tym sprzętem. Natomiast w piątce naprawdę nie widzę logicznego uzasadnienia i potrzeby gripa. Tak jak piszecie - to body akurat jest idealne pod względem "trzymania".
    No dobra przyznam się też żeby nie było. Trzy lata temu używałem 40D z gripem. Do dziś się tego wstydzę :-) Może stąd moje radykalne stanowisko w tej kwestii :-)

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    No słyszałem, a nawet robię takie zdjęcia bez gripa. Co więcej, podobno takie pionowe kadry można tez osiągać np. Leicą i to też bez gripa :-)
    Sam też nie używam gripa, ale potrafię zrozumieć ludzi, którym wygodniej jest trzymać aparat standardowo, bez gięcia ręki :P Co kto lubi

dinderi - możesz pokazać jak pozaklejałeś?
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez box Zobacz posta
    no tylko różnica jest kolosalna i czy warto wydawać tyle na org..
    Od 2lat od początku posiadania pierwszej 5DII mam zamiennik gripa marki alpha. Oprócz wkurzającego zacinania co jakiś czas górnego kółka nie zauważyłem aby zamiennik był jakoś drastycznie gorszy. Teraz dopiero zaczęła odłazić guma ale to moja wina bo go lekko zmoczyłem u spodu + kilka razy trzymałem aparat na piachu.
    I to właśnie też jest dla mnie plus gripa zamiennika. Nie miałem oporów żeby aparat położyć na piachu i robić foty z poziomu ziemi. Jak coś mi gdzieś powłaziło to wydłubałem, przepłukałem i najwyżej guma odchodzi.
    Puszki bez gripa bym na piachu nie położył a z oryginanym gripem bym się potem wkurzał, że mi guma odłazi
    Jedną piątkę mam z gripem a drugą bez i ta bez mnie wkurza. Dużo wygodniej trzyma się aparat w pionie (szczególnie z 70-200 czy 85L) nie tyle ze względu na chwyt w pionie ale wyważenie całego zestawu.
    Czemu nie kupiłem drugiego zamiennika? A bo zastanawiam się nad reporter strapem na 2body i zacząłem się zastanawiać czy nieoryginalny grip z tworzywa utrzyma na tym pasku aparat z cięższym szkłem.
    A jako, że mam mało czasu, długi ogon jeżeli chodzi o wszelakie wydatki i ostatnio sporo nagłych wydatków związanych głównie z autem (kurde, a wiedziałem żeby zamiast auta wziąć kolejną eLkę ) to przeleciał mi cały sezon a ja nadal nie mam ani drugiego gripa ani reporter strapa, więc dywagacje na pod tytułem: kupić strapa i 2oryginalne gripy zostawiłem na później.
    W każdym razie polecam zamiennik alphy. Dobrze spasowany, dobrze wykonany. Wytrzymał mi 2lata bez problemów i jestem zadowolony, że za zaoszczędzone 600zł mogłem spożytkować inaczej.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    dinderi - możesz pokazać jak pozaklejałeś?
    Przepraszam za wielkość, ale nie mam nic lepszego pod ręką
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wygladasz jak testujacy 5D mark III

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Ja kocham 5D właśnie za to że nie ma wbudowanego gripa. aparat robi się mały, poręczny i dyskretny.
    Przesiadając się z 350 na 5 nie miałem takich wrażeń o poręczności piątki - a wręcz przeciwnie

dinderi w połączeniu z twoim oklejonym 70-200 wygląda to jak sprzęt szpiegowski
    Ostatnio edytowane przez rysib ; 02-11-2011 o 10:00
    Pozdrawiam Rysiek

Domyślnie

potwierdzę pare w/w tez. Zamiennik gripa alpha polecam z czystym sumieniem. Miałem w ręce oryginał i swoj zamiennik. Zero zastrzeżeń do alphy. A co do samego sensu podpinania gripa do 5d... jeśli nie muszę z powodu baterii (a nigdy nie muszę )to... tak naprawdę przy 70-200 2.8 canona pewniej sie czuje z gripem. ale juz 24-70, o 50 nie wspominając, dobrze (lepiej) mi leży w łapkach bez gripa... jednak dodatkowy ciężar na dłuższą metę zabija...

Strona 371 z 410 PierwszyPierwszy ... 271321361369370371372373381 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów