-
Dzięki bardzo za odzew. Mi akurat z systemówką działa OK ale co mi z tego...
Tak więc nie jest to problem wyzwalaczy (chyba) bo radiowo 580EXII leci do 1/200 i nie widzę paska ani zaciemnienia (na yungnuo) Wygląda na to, że to kwestia korpusu być może, bo dlaczego u niektórych z quantumami leci bez problemu do 1/200?
Z drugiej strony szkoda, że goran nie masz Yungnuo to byśmy wiedzieli jak to na prawdę jest. A powiedz mi czy jak w swoich knightach nie włączysz trybu 5d2 to masz zaciemnienie. Jeżeli tak to znaczy, ze 5d2 ogólnie ma "coś" żeby wyzwalać specjalnie. Bo tak upraszczając to gdy w pixel knightach byś i TO W SWOIM KORPUSIE (nie tym, którego używałeś na sesji) wyłączył tryb 5d2 to symulaowałby jakby zachowanie zwykłych yungnuo. Zresztą wtedy byśmy wiedzieli, że to kwestia korpusu lub nie. Rozumiem, że sprawdzałeś na korpusie znajomego knight'y i było zaciemnienie (ale tryb 5d2 był na off) i jeżeli tak samo byłoby na twoim korpusie (knight też na off) to znaczy, że puszka tak ma. Wtedy wiem, że wszystko jest ok (w co pewnie wątpię) i trzeba kupić albo knight, albo atlasy albo pocketwizardy. Na pewno będzie wtedy informacja, że knighty działają prawdłowo i jest synchro do 1/200. (chyba, jeżeli wszystko dobrze ogarnąłem) Ja po prostu już mam dość stresów z tym korpusem i jak mam wysłać go znów na serwis to wolę być pewny wszystkiego.
Ostatnio edytowane przez zaix ; 06-10-2011 o 21:22
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów