Pokaż wyniki od 3 611 do 3 620 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Właściwie zawsze stosuję korektę plus 2/3 - 1 EV w moim 5DII.
    Ciekaw jestem, co mówił Ci serwis na tą przypadłość?
    Aparat wysyłałem do nich już dwukrotnie w celu regulacji AF (BF/FF itp) i wadliwego obiektywu. Dwukrotnie prosiłem żeby sprawdzili światłomierz, ostatnim razem była taka prośba w dokumencie skierowanym do nich. Nic nie zrobili w tej kwestii, rozmawiałem przez telefon z "kimś z serwisu" i powiedział, że rzekomo sprawdzili i jest ok...przyznam, że jakoś mnie to nie przekonało ponieważ na pytanie jak sprawdzają, odpowiedź brzmiała-podpinamy na stanowisku serwisowym do komputera i w skrócie "reszta sama się dzieje". Koniec końców, osoba z którą rozmawiałem, zasugerowała żebym sprzęt wysłał ponownie do sprawdzenia. Dla mnie kwestia jest raczej dość oczywista i widoczna na histogramie gołym okiem, ale na prawdę byłbym w szoku jakby okazało się, że większość lub wszyscy posiadacze 5d2 tak mają, przecież to niemożliwe.

Co innego stosować korektę o jakiej mówisz dla "wypełnienia histogramu" od wartości standardowe tak by pokrywał cały zakres (być może tak jest u Ciebie) a co innego korekta w celu doprowadzenia histogramu do standardu 18%
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 22-09-2011 o 17:51

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów