Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[QUOTE=mate00sh;588859]
    Co do samej puszki: Drugi dzień zabawy i pierwsze spostrzeżenia:
    - Wykonanie masakra. Jak mam otworzyć klapkę CF to mam odruch wymiotny. Wcześniej pracowałem na 1kach, więc nie dziwcie się proszę. Słabo jest, ale na zdjęciach raczej tego nie będzie widać.
    - AF - tu ciężko powiedzieć. W domowych polowaniach na koty działa, ale koty zimą głównie śpią, więc nie jest trudno. Zrobię parę sesji, to dam znać. Nie musi być szybki, niech będzie powtarzalny.
    - Wyświetlacz i menu - po przesiadce z Ds2 to jakby mi zaćma z oczu zeszła.
    Menu fajnie intuicyjne, podzielone jak w markIII, jest dobrze.
    - Poziom szumów - aż sobie specjalnie wyciągnąłem rawy z 5D. Tnąc oba pliki do 20x30/300dpi nowa 5tka daje jakieś 1EV przewagi przy ISO 800/1600.Konwertowałem C1, nie powiem, żeby ta nowa wersja dawała jakieś cudowne efekty.
    - Praca z błyskiem jest precyzyjniejsza. To mi się rzuciło w oczy od razu.
    - Kolory, widziałem psioczenia - wszystko to kwestia przyzwyczajenia. Za kilka sesji będziecie się dziwić o czym pisaliście. Mnie odpowiada.
    - ilość szczegółów w obrazie -
    - elastyczność obróbki jest bardzo fajna, znów ciężko to wycenić, ale chyba da się to bardziej pociągnąć niż w starej 5tce.

Cytat Zamieszczone przez YTR_Bolanda Zobacz posta
    Od jakiegoś czasu myślę, żeby zainwestować w ST-E2 jako wspomaganie AF w gorszych warunkach oświetleniowych, choć wiadomo że głównie służy do czego innego Waży tylko 100g.
    Ty najpierw doczytaj, na jakie to baterie chodzi..
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 15-01-2009 o 17:44
    Jarek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów