Strona 262 z 410 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312362 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 611 do 2 620 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zapytanie bylo ogolne o AutoISO. Odpal sobie tryb Video i zobaczysz w M jak dziala.

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Zapytanie bylo ogolne o AutoISO. Odpal sobie tryb Video i zobaczysz w M jak dziala.
    Ogólnie niby działa...
    Jeśli dotyczy fotografowania to nie działa.
    Ustawiam na Auto i mam ISO 400 bez zmian, ani drgnie.
    Wielokrotnie było już o tym na tym forum, szukałem i czytałem bo była to pierwsza rzecz, jakiej działania nie mogłem zrozumieć po zakupie 5D MkII.
    Auto ISO w Canonie de facto nie istnieje.
    Za to bardzo dobrze działa to u Nikona. W takim D700 ustawiasz Auto, dobierasz zakres czułości w jakim ma działać, np. tylko do ISO1600 i już.
    Ustawiasz puszkę na Manual i i po ustawieniu przysłony i czasu aparat dobiera do tego czułość. Jeśli oczywiście zmieści się ona w zadanym przedziale parametrów.
    Proste, prawda?
    Do tego można ustawić jeszcze maksymalny czas otwarcia migawki, na przykład żeby dopasować do do ogniskowej używanego akurat obiektywu.
    Nie psioczę tu na Canona, on ma taką filozofię a ja celowo przesiadłem się na niego bo odpowiadają mi szkiełka. Poza tym jednemu ta funkcja przydałaby się a drugiemu nie jest do niczego potrzebna bo uważa, że: manual to manual.
    Niemniej pisanie o Auto ISO przy ustawieniu na M to lekkie nieporozumienie.
    Chyba, że przy filmowaniu ale przy fotografowaniu to po prostu nie działa.
    pozdrawiam, vidocq

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Chciałbym kupić karty CF głównie pod filmowanie. Interesują mnie tylko Sandiski i Lexary. Słyszałem, że i Ultra II nadają się pod filmowanie. Co wybrać (pod względem przydatność/cena) Ultra II czy Extreeme III? 16gb czy lepiej 32GB?
    Regulamin pkt 8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Chciałbym kupić karty CF głównie pod filmowanie. Interesują mnie tylko Sandiski i Lexary. Słyszałem, że i Ultra II nadają się pod filmowanie. Co wybrać (pod względem przydatność/cena) Ultra II czy Extreeme III? 16gb czy lepiej 32GB?
    buffor 5dmk2 to 45mb/s wiec szukał bym największych o tej szybkości.
    Na kartach się nie oszczędza bo później to wraca i mści się w najmniej spodziewanym momencie.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Dopiero zaczyna

Domyślnie 5D Mark II Diver'y - pomocy!

Po przeprowadzce zaginęły mi płyty z driverami od 5D mark II, można gdzieś pobrać obrazy płyt, lub przynajmniej drivery wia/twain ?, jeśli ktoś wie proszę o namiary.
    Z góry dziękuję.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zapraszam na stronę Canona...
    A żebyś już się szczególnie nie męczył to proszę:

http://software.canon-europe.com/products/0010678.asp

Zajęło mi to 16 sekund i Tobie również polecam poćwiczyć. Może z google.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To po wnikliwej analizie tej strony byś stwierdził, że driverów tam nie ma. Gdybym mógł je ściągnąć ze strony nie pytał bym tutaj.

Domyślnie

EOS Utility Updater for Windows - zawiera sterowniki do aparatu ale aby zainstalować update potrzebna oryginalna instalacja lub płyta.
    Można jednak to obejść było już na tym forum. Trzeba wpisać w rejestrze następujący klucz:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canon\EOS Utility]
    Pod Windows 7 wpis do rejestru będzie miał postać:
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Canon\EOS Utility]
    http://canon-board.info/showthread.php?t=24250
    Ostatnio edytowane przez piotrekok ; 06-02-2010 o 19:06

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki ! Ruszyło

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Maly tescik: Megapixele versus CROP Zawsze chcialem to konkretnie sprawdzic i w koncu zrobilem. Dwa zdjecia, jedno 20D czyli 8mpix w 1.6x i 5D2 czyli 21mpix i 1.0x - czyli patrzac powiekszenie 1:1 mamy ten sam ekwiwalent.

Ustawiania dokladnie te same, robione z identycznego miejsca, wywolane RAW;y neutralnie, nieruszane i nieostrzone. Obiektyw 400L 5.6.

20:
    5m2

Pelne klatki:
    http://www.sdm.gower.pl/test/20d.jpg
    http://www.sdm.gower.pl/test/5d2.jpg

Strona 262 z 410 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312362 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów