Strona 179 z 410 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

a ja zamiast tych wróżbiarskich tematów mam konkretne pytanie - czy porównywał ktoś szybkość opróżniania bufora czyli zapisywania z bufora na kartę - pomiędzy dosyć szybkimi sandiskami np. extreme III 30mb/s, a tymi najnowszymi sandiskami czy lexarami o transferze 45mb/s - robiłem ostatnio u kolegi na chrzcinach i przy serii RAWów bufor zapychał się dosyć szybko (co nie dziwne bo wchodzi do bufora chyba 13) ale potem b. długo trwa zrzucanie na kartę - czy ktoś praktycznie miał okazję porównać szybkość zrzucania na kartę - teoretyczne dywagacje mnie nie interesują bo to sobie sam potrafię wymyślić i policzyć..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Zazwyczaj 10% szybciej zapisuje na tych nowszych kartach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://www.dpreview.com/reviews/cano...kii/page14.asp - wedlug tego zrzut z bufora na karte na Lextarach UDMA trwa 2,5 raza szybciej niz na Sandiskach III, na IV z UDMA pownno byc podobnie szybko
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Czyzby swiatlo w tunelu (firmware): http://www.canonrumors.com/2009/04/5...wild/#comments
    Założę się o 85L że nie będzie firmware do 5D2 dającego manual w filmach. ktoś przyjmuje? :-)

Domyślnie

Posiadam karty Sandisk Extreem III, oraz IV i Lexar UDMA 300x.
    Napewno zrzut z bufora na kartę twra krócej, ale nie niesądzę żeby było to ponad dwukrotnie szybciej.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sprawdził już ktoś te zamienniki baterii lp-e6 ? Nie mogę się dokopać nigdzie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Założę się o 85L że nie będzie firmware do 5D2 dającego manual w filmach. ktoś przyjmuje? :-)
    ...nawet pirackiego? DHL, UPS? (;

Poczekajmy aż się chińczykom gwarancje pokończą.
    Stawiam rozebranego heliosa 50/2 44 na azjatyckich piratów

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

Panowie:

chcę na dniach zakupić 5dII - na firmę
    - księgowa powiedziała mi, że jeżeli wartość zakupu przekroczy 3500 netto wtedy będzie się to zaliczało do środków trwałych i "koszty" (ich odliczanie) będą rozłożone na długi okres...

tymczasem w sklepie foto gdzie "macałem" piątkę powiedziano mi że teraz ze środkami trwałymi jest inaczej:
    - że są dopiero powyżej ok. 10tys Euro, chyba że są to samochody (nawet za 3 tys) lub jeżeli gwarancja jest dłuższa niż rok.

Koleś powiedział że na aparat jest roczna gwarancja i całą kwotę )powiedzmy 9,5 tys.) można wliczyć sobie w koszty - jednorazowo !!

Myślę że większość z Was brała ten sprzęcik na firmę i pewnie przerabialiście tą kwestię
    - jak sytuacja z tymi "kosztami" wygląda na prawdę ???

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacho Zobacz posta
    Panowie:

chcę na dniach zakupić 5dII - na firmę
    - księgowa powiedziała mi, że jeżeli wartość zakupu przekroczy 3500 netto wtedy będzie się to zaliczało do środków trwałych i "koszty" (ich odliczanie) będą rozłożone na długi okres...

tymczasem w sklepie foto gdzie "macałem" piątkę powiedziano mi że teraz ze środkami trwałymi jest inaczej:
    - że są dopiero powyżej ok. 10tys Euro, chyba że są to samochody (nawet za 3 tys) lub jeżeli gwarancja jest dłuższa niż rok.

Koleś powiedział że na aparat jest roczna gwarancja i całą kwotę )powiedzmy 9,5 tys.) można wliczyć sobie w koszty - jednorazowo !!

Myślę że większość z Was brała ten sprzęcik na firmę i pewnie przerabialiście tą kwestię
    - jak sytuacja z tymi "kosztami" wygląda na prawdę ???
    Lepiej zmien ksiegowa bo nie jest obeznana z aktualnymi przepisami. Mozesz spokojnie wrzucic na raz calosc w koszty.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus Zobacz posta
    Lepiej zmien ksiegowa bo nie jest obeznana z aktualnymi przepisami. Mozesz spokojnie wrzucic na raz calosc w koszty.
    to nie takie proste. Księgową bym zostawił, bo ma poniekąd rację. Można wrzucić to jako jednorazowy koszt, ale trzeba napisać pismo do US z prośbą o takie zakwalifikowanie zakupu, ale oni MAJĄ PRAWO ODMÓWIĆ (choć mi się to nie zdarzyło :-D )
    Przepis o granicznej kwocie 3.500, będącej podstawą jednorazowego odliczenia, jest nadal jak najbardziej obowiązujący.

Strona 179 z 410 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów