albo zarabiac "troche" lepiej niz siedzacy na kasie w biedronce![]()
albo zarabiac "troche" lepiej niz siedzacy na kasie w biedronce![]()
śluby, studio - Poznań
5dmkII, 12-200mm w 5 szklach
pytanko:
czy ktoś próbował, testował, pracował, tworzył na bateriach/akumulatorkach włożonych do gripa (6 szt). Może ktoś oszacował czas pracy na takim zestawie, ilość zdjęć itp. Z braku oryginalnych/zamienników aku do nowej 5 szukam alternatywy.
Pozdro
aha, przy okazji mam zamówiony sprzęt w EURO za 8.199, gdyby przesłali mi powiadomienie o odebraniu aparatu, mogę odstąpić od kupna za aku do nowej 5 , powód, już mam dawno zakupiony.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez sleep ; 09-03-2009 o 00:16
40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl
To zależy od tego jakie akumulatorki włożysz. O jakiej pojemności. Ja mam 2700 mAh (w 40D) i nie jestem w stanie oszacować czasu pracy na nich bo... mi sie jeszcze nie wyczerpały- gripa mam od paru dni i mało teraz focę.
Jeśli interesują kogoś dobre, pojemne i wydajne prądowo akumulatorki tego typu proponuję fora o modelarstwie, oni mają najświeższe wiadomości. Gdybym zapakował dwa BP511a to by było 2 x 1390 mAh = ok. 2800 mAh. Warto sie bawic z paluszkami? Oczywiście...
Acha... Ważna jest jakość każdego z ogniw, bo jak wiadomo najsłabsze ogniwo rzutuje na sprawność całościNajlepiej pokompletować sobie zestawy po 6 ogniw ze sprawdzonych sztuk.
Ostatnio edytowane przez YTR_Bolanda ; 09-03-2009 o 01:24
"cegła" powered by 5dII
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja tak se czekam od grudnia na 5dkm2 i wcale nie widac ze leci na pysk cena.
Body z Uk Ebay srednio od 2200 do 2600 euro wiec cena nie spada, w Dublinie 2800i ludzie biora bo nie maja innej opcji to jest dopiero przegiecie hehehe
Pozdrawiam Darek
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Dlaczego nie mają innej opcjidesperaci jesteście jak już powiedziałem
Chore jest mając MkI przerzucać się tj. okrutnie przepłacać za MkII.
Bo comając 21mpix zrobicie odrazu zdjęcie na miarę MŚ - którego za chiny nie dało by się zrobić jedynką - psyhoza i tyle:-D
Zaraz ktoś pewnie wyskoczy i powie że -nie!, ale "Musiałem" mieć na gwałt ISO 6400:-o:-D
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 09-03-2009 o 13:42
ma być w kwietniu, co obstawiacie?
Chodzą słuchy, że filmiki w ostatniej chwili dodali bo D90 to miał i od początku liczyli się z tym, że doposażą 5DII w full-control video shooting
Obstawiam: pełna kontrola podczas video
Chciałbym (jako 5DII user) : 25P
the silence is deafening
Ale przecież kupno nowego sprzętu nie musi wynikać całkowicie z racjonalnych przesłanek. I nie ma w tym nic chorego. To raczej doszukiwanie się tutaj psychoz czy dewiacji jest zastanawiające :wink:.
Niestety jak znam Canona to ta premiera była bardzo dobrze przemyślana i wiedzieli co dać, a co wyciąć. Dlatego jeśli coś będzie to standard czyli poprawki błędów ale.... żyjemy w dziwnych czasach i może coś drgnie. Może brak 25 kl/s uznają jako błąd firmware8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner