Jesteś zgryźliwy :P
Ale to było dobre.
Można się bawić "mikro głębią ostrości"![]()
Jesteś zgryźliwy :P
Ale to było dobre.
Można się bawić "mikro głębią ostrości"![]()
5D EOS50 G9 580EXII
Mała zmiana tematu:
nie wiem, czy to urok 5DmII czy też stylu Landscape, ale... jak Wam się to podoba ?? Bo mnie takie kolorki rajcują. Zdjęcie zrobione na potrzeby "inwentaryzacji" jednej z lokalnych firm.
Mówiłem już wcześniej żeby z oceną kolorystyki 5DMkII poczekać do wiosny...
Pierwsze słońce i już mamy ładne zdjęcia a jak się zazieleni i rozkwitnie wiosna całą swoją paletą kolorów...![]()
Ostatnio edytowane przez jacek220 ; 02-03-2009 o 21:08
5D EOS50 G9 580EXII
To urok stylu Landscape.
A swoją drogą 5d mark I ma bardzo ładne kolory więc dlaczego mark II miałby ich nie mieć.
Wiosna kolorów nie czyni
A tym bardziej fotka z kolorami przemielonymi Landscapem.
Porządny monitor, ulubiona wołaczka do rawów - tryb Neutral, i dopiero wtedy widać co matryca daje.
Tak, niezly! Zastanawiam sie, czemu w ogole rozmawiamy o temacie, skoro nie dotyczy on tematu watku. To przeszlosc.
Rozumiem jak ktos sie pyta o to jak z tego skorzystac, sam pomagam wtedy, daje linki. Albo gdy ktos ma problem - np. braknie skali, itp.
Wg mnie osobiscie - jakie ma znaczenie, czy body, czy szklo jest dostosowane do wzorca, czy odchylone w strone FF lub BF - skoro mozna to wyregulowac teraz samemu. Jak do tej pory nikt sie nie zglosil, komu zabrakloby skali.
Przy aktualnych kosztach puszek - zadne body, ani szklo (z zakresu o ktorym rozmawiamy w tym watku) nie wychodzi z fabryki ustawione na igle. Cel, jaki ma fabryka - to ZAKRES OD DO, w ktorym sprzet ma sie miescic. Na zachodzie od razu po zakupie szkla lub body ludzie je wysylaja\zawoza do serwisu domyslnie, automatycznie - pisali o tym nasi koledzy. My nie Berlin tylko Zytnia. Na razie - jak widac problem o wiele mniej aktualny. I po co sie rozwodzic - w watku o 5D II - czy mam body na -2 czy +3, skoro i tak to sie miesci w skali?
A mechanizm microadjustments zaczyna byc stosowany w coraz wiekszej ilosci puszek. Wiec tylko sie cieszyc :-)
Pozdrawiam!
Witam wszystkich. Jestem tu pierwszy raz i potrzebuję pomocy osób mających grip (BG-E6) do EOS 5D Mk2. Kupiłem taki grip niedawno, ale zauważułem że nie ma on w przycisku do wyzwolenia migawki wyczuwalnego skoku dwóch poziomów. W dwóch innych gripach, do innych aparatów canona ten skok jest wyraźnie wyczuwalny. Czy to normalne, czy uszkodzony grip?
Szkoda, że cena tej puszki jest narazie dla Ludzi typu;
"Nie musze jeszcze kupować, ale chcę! już teraz"
>~2.5k pln wyrzocone w błoto.
I proszę mi tutaj nie pisać, że przez czas czekania na spadek cen ominie "Cię" masa dobrych kadrów - bo to bzdura
Co innego, że przez ten czas "nie nagrasz fajnych kadrów" - prawda??:
To jest świetna puszka - tylko trzeba czekać aż Canon przestanie żyłować na zjadaczach chleba i skończy tę promocję dla "fanów nowości"
![]()
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 08-03-2009 o 13:18