Strona 106 z 410 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Początki nałogu

Domyślnie

woyd, po pierwsze, nie wrzucaj zdjęć jakie Tobie się podobają, pamiętaj muszą się podobać loży. Po drugie, nie chwal się że masz 5D2, bo inni nie mają i rodzi to niepotrzebne napięcia. Po trzecie, wrzuć coś ze ślubu, ew. z kościoła. Ciemnego.

P.S. ja się wstrzymałem z fotografowaniem do czasu aż na boardzie będzie decyzja, że nowa piątka jednak robi zdjęcia.

Chętnych zapraszam do klubu.

Uzależniony

Domyślnie

trochę tak nikonowskie kolorki. . ale dzieki woyd choć za to .
    loża nadal czeka na magię.:-D.
    ps. łatwo nie będzie. mkI wysoko zawiesiło poprzeczkę.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 20-01-2009 o 00:35

Domyślnie

Witam , caly czas sie bije z mysla nad przesiadka ze starej na nowa,testuje nowa piatke i nie moge sie do niej przekonac,ja poprostu widze roznice na korzysc starego 5d,pierwsza rzecza sa kolory,zimniejsze,mniej cukierkowe jak w starej,druga sprawa to rysunek na jasnych szklach tez jest inny.Jedyne co mnie w niej zachwyca to praca przy wysokich czulosciach.Czekam ,moze Canon podaruje cos w postaci konkurencji D3. Zobaczymy.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez babilon79 Zobacz posta
    Czekam ,moze Canon podaruje cos w postaci konkurencji D3. Zobaczymy.
    Tak, podaruje coś co będzie jak zwykle odbiegało obrazkiem od przyzwyczajeń do starych sprzętów a funkcjonalnością od pobożnych życzeń i "wszyscy" nadal będą biadolić i czekać wciąż na ideał.
    W sumie, to się cieszę, że nigdy nie miałem starej piątki i nie robię zawodowo ślubów, bo miałbym pewnie podobne rozterki... A tak pstrykam sobie nową piątką fotki i jestem zadowolony jak cholera z obrazowania, plastyki FF i kolorów i coraz lepiej mi z tym aparatem, szczególnie że AF mi wreszcie trafia na pełnych dziurach a zakres ISO wystarcza mi z nawiązką... Teraz tylko myślę o kadrach, o świetle a ręka przyzwyczaja się do narzędzia, które jak każde inne mogło by być trochę lepsze...

Domyślnie

niom .. dobry fotograf to ten który zna swój aparat nie tylko zalety ale i wady i wie w danej sytuacji jak go używać .. współgrać z nim .. i to właśnie czyni go profesjonalistą . Powiedzmy sobie prawdę nigdy nie będzie idealnych body i obiektywów ! no może w snach .. ale dzięki temu my możemy się wykazać ukrytym w nas błyskiem..
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trufel Zobacz posta
    Ludzie, to tylko fotografia ślubna (chałtura?). Ja tam nic w tych zdjęciach tego Pana interesującego nie widzę. Warsztat to jedno, ale zrobić fotkę która przetrwa 20 lat i nadal się podoba to inna rzecz. Nie ma o co się kłócić.
    Na marginesie pragnę tylko zwrócić uwagę, że to czy dana fotografia jest chauturą zależy wyłącznie od podejścia i umiejętności, a nie fotografowanego obiektu 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na marginesie pragnę tylko zwrócić uwagę, że to czy dana fotografia jest chauturą zależy wyłącznie od podejścia i umiejętności, a nie fotografowanego obiektu 8).
    A ja głupi myślałem, że to zależy od tego, czy regularnie bierzesz za to kasę, czy nie..
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A ja głupi myślałem, że to zależy od tego, czy regularnie bierzesz za to kasę, czy nie..
    Nie tylko Definicja jest taka :

"chałtura art. tandeta, fucha; twórczość, praca byle jaka, bez wartości i znaczenia, wyłącznie dla zarobku; produkt takiej twórczości, pracy."
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    to akurat profesjonalizm
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to akurat profesjonalizm
    To już lepiej ta komercja, bo za słowem profesjonalizm kryje się jeszcze w podtekście właściwy poziom zdjęć.
    Jarek

Strona 106 z 410 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów