to ja teraz wiem czemu mój detektor twarzy nie podąża za teściową![]()
Ja bym brał pod uwagę indywidualny odbiór. Powiem tak zdjęcia z 5D, których naglądałem się mnóstwo, zarówno na monitorze, jak i na papierze zwłaszcza w połaczeniu ze stałkami, robiły na mnie duże wrażenie i stąd przymierzam się do zakupu którejś piatki. Ale, i tu jest problem. Zdjęcia z 5D mk2 coś nie trafiają do mnie. Już nie te kolory, nie ta plastyk, są takie mniej analogowe. Nie wiem ale mam mieszane uczucia, CO O TYM SĄDZICIE?
Nie sądzicie, że zdjęc z 5d MK II jest po prostu MAŁO, bo jak na razie mizernie z dostawami ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
To są stare gnioty ze św. Anki robione albo S3, albo S5. Szczerze mówiąc, stawianie tych zdjęć za wzór czegokolwiek to lekkie przegięcie. Idę o zakład, że nawet Jurek się ich wstydzi.
Co do ceimnych kościołów, to tu jest ciemniejszy i zdecydowanie trudniejszy:
zdjęcie
Magikiem nie jestem, a królik chyba nie mieści się do żadnego z nich.
Za to w kwestiach, do których aparat został stworzony to ciężko coś powiedzieć po miesiącu używania. Plastyka obrazu będzie pewnie identyczna, krzyki o kolorach uskuteczniają ci, którzy aparatu w łapach nie mieli.
O coś jeszcze pytałeś? :-D
Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 19-01-2009 o 16:17
Jarek
S3. Pamiętam ten czas. Jurek mi kalibrował matrycę w notebooku ;-)
Panowie wrzućcie troszkę jeszcze sampli z 5dmkIIzróbcie jakieś testy, zachęcajcie.
Stare,to pewnie nawet przeterminowane! w dodatku gnioty ?
Chyba jednak się nie wstydzi bo jedno ma nawet na swojej stronce w banerze
Kiedyś zaszalałem i cały kościół zrobiłem 85tką na pełnej dziurze a potem dostałem po uszach od mamusi pana młodego że takie zdjęcia gdzie prawie wszystko jest rozmazane to robią wszyscy a ona by chciała takie, żeby było widać widać gdzie one były zrobione.
Myślę że coś w tym jest. W fotoreportażu powinny się chyba znaleźć również zdjęcia które pokazują trochę więcej.
Ja tych zdjęć bym się na pewno nie wstydził ale cóż, o gustach się nie dyskutuje.
Ostatnio edytowane przez Sławek ; 19-01-2009 o 20:46