Page 51 of 410 FirstFirst ... 41495051525361101151 ... LastLast
Results 501 to 510 of 4099

Thread: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Kubaman's Avatar

samozwańczo reaktywowałem się i wyczyściłem wątek z rozmów na temat nikona, ds3, szkieł, FF vs Crop, dylematów zakupowych ślubniaków oraz spoglądania w tą lub tamtą stronę, itd, etc. Wyleciało 5 stron na tematy inne niż 5d2. Nie sposób dotrzeć do informacji w temacie wątku !
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Quote Originally Posted by tomekde View Post
    ależ zwróć uwagę, że posiadacze 5dmkII aparat chwalą - może poza Cichym który nie widzi różnicy, co akurat ja poczytuję na plus nowej 5'tki - narzekają nadal Ci którzy w rękach go nie mieli - dokładnie jak w wątku "przedpremierowym"
    A czy ktoś z posiadaczy prócz Cichego przesiadał się z mark I ? Gdybym przeskakiwał z 40d to też bym miał radochę

PS. Cichy nie tylko nie widzi różnicy, ale próbował pokazać, że różnicy nie ma...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Quote Originally Posted by Cichy View Post
    A czy ktoś z posiadaczy prócz Cichego przesiadał się z mark I ? Gdybym przeskakiwał z 40d to też bym miał radochę

PS. Cichy nie tylko nie widzi różnicy, ale próbował pokazać, że różnicy nie ma...
    ja sie przesiadlem po 2.5 latach pracy z 5d1. Uwazam ze dokladajac te 4k było warto. Zawsze to 1 kl/s wiecej, LCD o niebo lepszy, iso 6400 jak sadze uzyteczne, czyszczałka i uszczelnienia, filmy i 21 mpix w studiu. Jakby nie patrzec - po kilku pracach w studiu czy slubach sie zwraca. AF mi wystarczy wbrew biadoleniom wiekszosci. Bawilem sie nikonami i deesami i wole to jako piete achillesowa niz np gdyby do starej piatki wlozyli AF z deesa.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Uzależniony habakuk's Avatar

Quote Originally Posted by furzyk View Post
    Bawilem sie nikonami i deesami i wole to jako piete achillesowa niz np gdyby do starej piatki wlozyli AF z deesa.
    dla mnie byłaby to puszka marzeń - 5d z af z jedynki rozmarzyłem się

Pełne uzależnienie Kubaman's Avatar

Quote Originally Posted by habakuk View Post
    dla mnie byłaby to puszka marzeń - 5d z af z jedynki rozmarzyłem się
    chyba dużo się nie rozminiemy, gdy napiszemy, ze to właśnie by była TA puszka, o której mówił nam Corwin. No trudno, może następnym razem. Na ptaki w każdym razie AF 5d2 się nadaje, sprawdzałem
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

wiec uwazam ze i tak puszka jest bardzo udana - w koncu "jakims" cudem udalo mi sie kilkadziesiat slubow pstryknac tym AFem...
    śluby, studio - Poznań

wiec uwazam ze i tak puszka jest bardzo udana - w koncu "jakims" cudem udalo mi sie kilkadziesiat slubow pstryknac tym AFem...
    wiesz, "pstryknąć" to się da i 300d.
    mnie chodzi o to, żeby pracować swobodniej i wygodnie. żeby mniej myśleć o takich pierdach, jak szacowanie ilości wykonanych klatek danej sceny "żeby coś się wybrało", o boczne punkty, które pozwolą bardziej twórczo i odważnie kadrować i budować scenę, o af, który pozwoli nie myśleć o af'ie. do starej piatki nie miałem w zasadzie większych zastrzeżeń, prócz af.

ty wolisz większą matrycę i kilka przydatnych, nie przeczę, ficzerów, z czego wnioskuję, że af ma dla ciebie znaczenie drugorzędne - jesteś szczęściarzem, masz puszkę marzeń za faktycznie niezłą kasę.

dla mnie ten af to nadal duże i bolesne ograniczenie i rozczarowanie.

No owszem - przydalby sie skuteczniejszy AF ale to tylko jedna (acz b. istotna) rzecz. Przyznasz, ze gdyby AF mial idealny to cala puszka bylaby idealna i do studia i do slubow. A tak byc nie moze (przynajmniej w canonie bo kto kupi jedynki). Na ma co walczyc z wiatrakami. Mi ten AF pasuje a jesli komus nie to zawsze jest mozliwosc sprzedazy szkiel i przesiadki na d700.
    śluby, studio - Poznań

Moim zdaniem nie jest jeszcze to puszka idealna. Slabo sie spisuje przy nocnych zdjeciach tak jak pisalem poprzedniego posta o pasach pionowych w ciemnych miejscach i szumach. Niewiem moze te pierwsze ezgemplarze Canona 5D II nie sa dopracowane jeszcze i mam nadzieje,ze nowy soft zlikwiduje ten problem.
    5D mark II + 24-105 f/4 IS USM L

Mi ten AF pasuje a jesli komus nie to zawsze jest mozliwosc sprzedazy szkiel i przesiadki na d700.
    oczywiście. tylko zdaje się, że na tak patowych decyzjach zależeć może chyba tylko wyłącznie nikonowi.

Page 51 of 410 FirstFirst ... 41495051525361101151 ... LastLast

Tags for this Thread