Dokladnie szukam tez sampli. Pracuje juz 4 lata na 5d2 i przydałoby sie drugie body. 5d3 to koszmar cenowy i z tego co większość twierdzi za lepszy af nie bede tyle placil wiec 6d kusi
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Dokladnie szukam tez sampli. Pracuje juz 4 lata na 5d2 i przydałoby sie drugie body. 5d3 to koszmar cenowy i z tego co większość twierdzi za lepszy af nie bede tyle placil wiec 6d kusi
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Canon FF
na flickr jest dużo sampli na różnych czułościach, a w większości są na wysokim iso i nawet w pełnym rozmiarze canon 6d - Flickr: Search. W wątku o 6D wrzucałem kilka przykładowych. Pozdrówki
Przydałoby się porównanie dwóch takich samych motywów, na necie jest rozrzut, każdy inaczej obrabia, każdy inaczej doświetla itp.
ano najlepiej to raw by sie przydał. Ja już widziałem prawie wszystkie sample z 6D i co jakiś czas ich przybywa. Większość to raczej prosto z puszki jest jpgów. Napewno jest różnica duża w obrazowaniu od iso 3200 to bez porównania. Ja wybierając pomiędzy 5d ii a 6d nie miałbym sie nad czym zastanawiać tylko 6D bo oferuje więcej. Te pare lat robi jednak różnice: szybkość af, nowszy procek digic 5+ i nowsza matryca ma na to duży wpływ. Ktoś wczoraj zamieścił paczke raw+jpg z 6D o objętości pliku 1,66 GB, ale niestety serwer nie odpowiada a już 70% jej miałem i niestety nie zobacze a były właśnie doświetlone i niedoświetlone żeby sie pobawić nimi. Tutaj można to zobaczyć FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKON - View Single Post - Canon EOS6D. Pozdrówki
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 29-12-2012 o 17:22
pawelo - nigdzie tam RAWów nie widzę![]()
kurczeblade jest paczka 1,66 GB http://dl.dropbox.com/u/67562159/canon6d.rar A co już ściągłeś ją że mówisz że nie ma? Raczej to nierealne bo idzie wolno jakbym 2 Mbps miał. Pozdrówki
o dzięki, może ją przeoczyłem , ściągam mam 20 minut do końca![]()
no widzisz tak też myślałem, że przeoczyłeś. To ściągaj póki serwer chodzi hehe
Co brać mkII czy 6D?