Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Całe zdanie brzmiało:
    Szlag mnie trafia jak niektórzy członkowie piszą jaki to ten nowy 5D jest do d..., bylejaki i ogólnie nie wart złamanego grosza nie trzymając nawet puszki w rekach. Co ja mówie niektórzy nawet go nie widzieli na oczy.

Fakt , możliwe że dosłownie nikt nie powiedział że 5DII jest do du..., ale mi chodziło o wypowiedzi ludzi na temat sprzętu którego nie widzieli. Poważam użytkowników którzy mieli sprzęt w ręce, testują go na różne znane im sposoby, jedni robią to lepiej inni troszkę gorzej ale starają się swoimi spostrzeżeniami podzielić z innymi, takimi ludziskami jak użytkownicy właśnie Tego Forum.

Pozdrawiam
    Canon EOS 5D MarkII+EF 16-35 f/2.8 L USM+EF 24-70 f/2.8 L USM +EF 50mm+EF 70-200 f/4 L + Speedlite 580EX II
    http://www.wiesiekzieba.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_KR Zobacz posta
    ale mi chodziło o wypowiedzi ludzi na temat sprzętu którego nie widzieli
    Jeśli ktoś się pomylił w swojej ocenie to go możesz jak najbardziej sprostować lub wyrazić swoją opinię. Nie wkładaj jednak ludziom w usta słów, których nigdy nie wypowiedzieli, bo jest to niegrzeczne.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Jeśli ktoś się pomylił w swojej ocenie to go możesz jak najbardziej sprostować lub wyrazić swoją opinię. Nie wkładaj jednak ludziom w usta słów, których nigdy nie wypowiedzieli, bo jest to niegrzeczne.
    Wydaje mi się, że zbyt dosłownie odbierasz tamtego posta. W teorii literatury czy w retoryce znane jest takie określenie jak hiperbola. Są to różnego rodzaju zabiegi jakich można użyć, aby zwrócić uwagę czytelnika/rozmówcy na sprawy obok których mógłby przejść obojętnie jeśli by takich zabiegów nie użył. Dla mnie tamten post, jest jak najbardziej zrozumiały i nie próbuję tego brać dosłownie. Język nie jest narzędziem super precyzyjnym, a na tym forum, gdzie ludzie zajmują się fotografią powinno być to tym bardziej zrozumiałe, że czasami używa się różnych zabiegów, aby w pewien zniekształcony sposób coś wyeksponować, lub schować...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów