Praktyka…jeśli mam strzelać zdjęcia parze młodej przy wyjściu z kościoła jak do tej pory …czyli stopować ich ręką bo AF się nie wyrabia to wiesz 8 tyś…za tą samą lipe to smutny żart …o tańcach na sali nie wspomnę ..oczywiście daje sobie rade .ale ..gdyby nie szkła które lubię to olałbym Canona ..mimo że Nikon nie leży mi w ręce to może i tak zrobię …Trudno zapłacze się za moimi L-kami ale Auto ISO i AF w D700 jest warte zdrady ..o paru innych szczegółach nie wspomnę ..Chyba ze Canon na wiosne coś szykuje
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wszystko zależy co robisz danym aparatem. Uważam że 5D to super aparat ale z tym AF to na wakacje chyba lub do studia.
Niestety prawda jest taka że porównując dziś z konkurencją to 5D II nie jest wszechstronny w zastosowaniu do imprez ślubnych itp. a taki powinien być, wiele osób na to liczyło . Czasu było dość na dopracownie puszki.
D II to aparat super dobry do studia i statycznych zdjęć w plenerze a reszta kuleje . Do tego jest droższy niż D700 a niczym nie zachwyca .
Tym posunięciem Canon zmusza mnie do zmiany systemu. Nie chce mi się czekać np. 2 lat zanim coś wypuszczą . A szkoda , wielka szkoda. Jedyna szansa że chociaż wypuszczą na wiosnę jakąś droższa 1-ke co troche zetrze nie miłe wrażenie ( skoro szykują lampę![]()