Strona 74 z 410 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    (...)Za to dla fotografów ślubnych pan prezenter miał doskonałą propozycję - g10.
    I to jest głęboka znajomość rynku. Różne fotoziutki (credit to marekb) mogą być w 7 niebie mając taki sprzęt doklejony taśmą do kamery video. Prawie jak 5DMkII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Myślę sobie tak....jak Mark II ma dawać gorsze wyniki niż mój 30D ( w rozdzielczości szkła ) to może warto pomyśleć na najbliższy rok o 50D 15 Mpx
    Tylko pytanie jak to jest możliwe skoro rozmiar pikseli jest identyczny (6.4µm)?

BTW: Porównanie 1DmkIII vs. 5D mkII - http://www.davidejackson.com/blog/
    Wygląda na to, że jedynka pod względem szumów leży i kwiczy i to mimo większych pikseli.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-01-2009 o 22:47
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    BTW: Porównanie 1DmkIII vs. 5D mkII - http://www.davidejackson.com/blog/
    Wygląda na to, że jedynka pod względem szumów leży i kwiczy i to mimo większych pikseli.
    Czy mi się coś z oczami porobiło, czy w tym teście pierwsze kilka fot z 5dII jest trafionych w obrus a nie w stopkę lampy, zupełnie gdzie indziej niż w MarkuIII ? Jakiś żart chyba No chyba że to takie odszumianie w 5dII że wszystko mydlane
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Czy mi się coś z oczami porobiło, czy w tym teście pierwsze kilka fot z 5dII jest trafionych w obrus a nie w stopkę lampy, zupełnie gdzie indziej niż w MarkuIII ? Jakiś żart chyba No chyba że to takie odszumianie w 5dII że wszystko mydlane
    parę zdjęć jest mydlanych, bo AF faktycznie źle został ustawiony. Jedna część pilota ostra, druga mydlana...

Domyślnie

Heh, miałem dziś mały problem z AF )) Robiłem w lokalu zdjęcie murzynowi (twarz słabo oświetlona) za nim świeciły reflektory w stronę aparatu i AF nie mógł wyostrzyć na twarzy)) Jak celowałem w osobę o jasnej skórze problemu nie było.
    Chyba w afryce się nie przyjmie aparat...
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Reficul
    Guest

Domyślnie

Jeszcze jedno porownanie 5d11 i 1d111
    http://photography-on-the.net/forum/....php?p=6923318
    Jedynka jednak lezy

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reficul Zobacz posta
    Jeszcze jedno porownanie 5d11 i 1d111
    http://photography-on-the.net/forum/....php?p=6923318
    Jedynka jednak lezy
    Taaa, i kwiczy... Doskonałe te testy :-/
    Ja w każdym razie czekam na 5D mark III (TRZY!!!), a jak go już kupię będę piał z zachwytu jak każdy właściciel nowej puszki ;-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Taaa, i kwiczy... Doskonałe te testy :-/
    Ja w każdym razie czekam na 5D mark III (TRZY!!!), a jak go już kupię będę piał z zachwytu jak każdy właściciel nowej puszki ;-)
    Testy są do **** i na pewno guzik na nich widać.
    Ale 1DmkIII ma brzydsze szumy niż stara 5D, niż 1DsMkII, więc to oczywiste, że będzie miał gorsze niż nowa 5tka. Naprawdę nie rozumiem, jaki to miało sens.

Do tego dochodzi dziwna przypadłość utraty szczegółów w obrazie na dużych ISO, zdecydowanie większa niż choćby w starej 5tce. Aha, pisze na podstawie swoich, przynajmniej rocznych doświadczeniach z tym sprzętem, nie na podstawie tego, co zobaczyłem w necie w formacie 600x400.
    Jarek

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Fajnie że FF ( też go chce ale nie wiem czy dziś w tej cenie ze słabym AF ..sory testowałem D700 )Matryca FF to jeszcze nie wszystko liczy się też rozdzielczość jaką uzyska zdjęcie w połączeniu z danym szkłem, dynamika, szczegółowość itd. Warto by przeprowadzić testy uzyskiwanej rozdzielczości pod kontem konkretnych szkieł w swoim plecaku jak wykazał test np. w foto-video mogą być problemy.
    Czas pokaże

A co do 50D uważam że to świetna puszka też warta zastanowienia chociażby jako zapasowe
    Body.

W poniedziałek przeprowadzę test z kumpla 50D ( S-raw z 50D ISO 1600 kontra ISO 1600 z 30D ) Bardzo ciekawi mnie ta matryca
    mniej testów więcej zdjęć czytacie te testy czytacie jak to gdzieś coś ktoś napisał... zdjęcia robić. Żygac się chce od testów )))))))))))))))))

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CmaBarowa Zobacz posta
    mniej testów więcej zdjęć czytacie te testy czytacie jak to gdzieś coś ktoś napisał... zdjęcia robić. Żygac się chce od testów )))))))))))))))))

No wiesz ja kupie puszkę w kredycie na wiele lat to chciałbym być z niej zadowolony . Po to jest te forum i testy żeby podyskutować a nie dorzucać innym do pieca

Samemu też pstrykam nie martw się
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Strona 74 z 410 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów