Strona 69 z 410 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    puszka pamieta szkla
    Barzo mnie cieszy taka wiadomość, dzięki ;-)

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta

Gadżeciarz
    To ja chyba też 'gadżeciarz' - LCD w DsII to jedna z niewielu rzeczy, które mnie przed jego zakupem powstrzymują
    głównie jeśli chodzi o możliwość oceny trafienia/nietrafienia fotki :-?
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    To ja chyba też 'gadżeciarz' - LCD w DsII to jedna z niewielu rzeczy, które mnie przed jego zakupem powstrzymują
    głównie jeśli chodzi o możliwość oceny trafienia/nietrafienia fotki :-?
    widziałeś ten LCD? wcale nie jest aż tak źle - jest niewielki, ale ma rozdzielczość identyczną jak 40d. byłem w stanie spokojnie zbadać punkt ostrości, z czym na 40d miałem spory problem. mnie bardziej zniechęcałaby ergonomia - to tragedia, ale myślę, że i tego da się nauczyć.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Czyżbyś uważał, że przez te 3 lata nie nabrali więcej wiedzy i doświadczenia, żeby zrobić bardziej efektywną linię produkcyjną matryc?
    No tak...bo przecież każdy nowy telewizor, samochód czy obiektyw jest przecież mniej skomplikowany łatwiejszy w produkcji i tańszy od swojego poprzednika.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    No tak...bo przecież każdy nowy telewizor, samochód czy obiektyw jest przecież mniej skomplikowany łatwiejszy w produkcji i tańszy od swojego poprzednika.
    Popełniasz cały czas ten sam błąd, otwórz trochę swój umysł...
    Rozdziel produkt i jego złożoność od technologii produkcji i jej złożoności. Zapoznaj się na początek z prawem Moore'a (http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Moore'a). Nie mieszaj elektroniki z mechaniką lub optyką jeśli chcesz korzystać z trafionych porównań...

A z telewizorami to już chłopie pojechałeś... To jest właśnie doskonały przykład na taniejącą technologię i zmniejszające się koszty produkcji, mimo wzrostu ich złożoności - tak się właśnie dzieje z elektroniką - wszystko w zgodzie z prawem Moore'a. Dlatego pozwoliłem sobie wyciągnąć wniosek, że przez 3 lata canon potrafił zmodyfikować technologię produkcji i w związku z tym zmniejszyć koszty produkcji matrycy zastosowanej w tytułowym aparacie w stosunku do kosztów produkcji matrycy do starego 5D wytwarzanej w starej i drogiej technologii... howgh!

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman73 Zobacz posta
    ddarc, zrób miejsce w skrzynce na PW

Zrobione
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    widziałeś ten LCD? wcale nie jest aż tak źle - jest niewielki, ale ma rozdzielczość identyczną jak 40d. byłem w stanie spokojnie zbadać punkt ostrości, z czym na 40d miałem spory problem. mnie bardziej zniechęcałaby ergonomia - to tragedia, ale myślę, że i tego da się nauczyć.
    Bawiłem się DsII przez jakieś 2.5 - 3 godziny, w jednej ręce trzymając 5d a w drugiej DsII. Wyświetlacz moim zdaniem gorszy od tego w 40D (nawet pod względem kolorów) a już nie porównuję nawet do tego z 5d.
    Drugi powód , to tak jak piszesz ergonomia - myślę że było by kiepsko pracować na raz DsII i 5d, choć może się mylę - może dało by się tego jakoś nauczyć.
    Trzecia sprawa to detal- nie robiłem fotek testowych ze statywu itp, ale jak na moje oko przy tych samych parametrach ekspozycji i tym samym szkle, 5d daje fotki trochę ostrzejsze.

AF jest rzeczywiście niesamowity: w ciemnym kościele łapał na cienie ludzi fotografowanych pod światło, i w dodatku poruszających się w moim kierunku, i to z 85L

Zobaczymy co tam na targach wiosennych pokażą - może coś co sprawi że DsIII stanieje mocno...
    Ostatnio edytowane przez myst ; 09-01-2009 o 16:33
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

Test kolorystyki z 5d i 5dmkII oba wywołane w DPP 3.5.1 ,ten sam balans bieli
    ściana jest koloru tak jak na 5d

pozwoliłem sobie porównać wycinki ze zdjęć cichego

Według mnie 5D ma zdecydowanie lepszą kolorystykę od 5DmkII

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

A jaki kolor miala ta żółta kartka? 5D ma za male nasycenie czy MKII za duze ? Zdjeice z 5D wydaje sie sporo cieplejsze...
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

jeśli chodzi o żółtą kartkę to powinna być między 5d a 5dmkII

Strona 69 z 410 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów