Strona 64 z 410 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    Nikon poleciał niezle z nowym sprzetem jak canon nie wymyśli alternatywnego FullFrama z dobrym focusem to nikon wygrywa w kazdym segmencie
    i tym z optymistycznym akcentem, dalej czekamy na Eos'a 3D
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    To nie jest ta sama połka sprzetowa
    d700 jest szczelny i ma super pewny Auto Focus dla mnie zjada stare 5d i nowe.
    Cytat z http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8294&p=5

"...Po założeniu jasnego obiektywu 50 mm f/1.4 problem znika i 5D Mk II ostrzy nie gorzej od Nikona D3X, którego akurat miałem okazję testować w tym samym czasie..."

No to jak z tym super AF'em jest, bo ja już sam nie wiem ;-)

Domyślnie

kmleon, nie sztuka ostrzyć na obiekt nieruchomy, wyjdź i porób sobie zdjęcia chociażby autom i sprawdź ile będzie ostrych.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Uzależniony

Domyślnie

to chyba zapomnial dodać że podobnie ostrzy ale tylko w bardzo dobrych warunkach, bo jednak jaki dobry by ten AF w piątce nie był to d3x czy 1d III nie pobije
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Dopiero zaczyna Awatar Fatman73

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    to chyba zapomnial dodać że podobnie ostrzy ale tylko w bardzo dobrych warunkach, bo jednak jaki dobry by ten AF w piątce nie był to d3x czy 1d III nie pobije
    zgadza się -z tym, że czasem nawet w dosyć kiepskich warunkach róznice w szybkości działania AF są na tyle niewielkie, że spokojnie można je pominąć.....

............ na centralnym punkcie AF z 5D Mk II radzi sobie bardzo sprawnie i nie widac za bardzo różnicy w stosunku do D3, różnica w szumach niewielka, a na wydruku 20x30cm nie do zobaczenia -cena też nie jest jakaś straszliwie kosmiczna jak za taką jakość obrazowania............... na prawdę nie ma co narzekac moim zdaniem...

wywołałem z RAW zdjęcia testowo/porównawcze, które robiłem razem z kumplem za pomocą D3 i 5D Mk II -sporo osób prosiło o udostepnienie ich w JPGu, bo będzie im łatwiej ściągnąc i porównać (ACR 5.2) -link i opis "co i jak" na moim blogu http://fatman73.fotolog.pl/ -zapraszam ;-)
    Ostatnio edytowane przez Fatman73 ; 07-01-2009 o 22:31

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gkmrtoip Zobacz posta
    kmleon, nie sztuka ostrzyć na obiekt nieruchomy, wyjdź i porób sobie zdjęcia chociażby autom i sprawdź ile będzie ostrych.
    Ale ja nie robię zdjęć autom... ;-)
    OK.... Zrobiłem swoje własne testy AF'a tego aparatu, które zresztą w tym wątku opisałem - ale przecież nikt nie musi wierzyć facetowi ..... itd. Dla mnie, podkreślam - dla mnie - sprzęt jest świetny, a fotki z niego wychodzą genialne. Wreszcie mam ostrość tam gdzie chcę i mogę korzystać ze wszystkich moich obiektywów od pełnej dziury. Ale nie będę się tu powtarzał. Kto chce ten sobie kupi, kto inny wybierze nikona, czy 1ds'a. Byle wszyscy byli zadowoleni. Ja osobiście, po nie do końca udanym zakupie 40D jestem wreszcie spowrotem zadowolonym klientem Canona, a byłem nim tylko w momencie zakupu EOS'a 50e...

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie

Dzięki Fatman73 byłem , masz może jakiś test nikona 85/1.4 ...szukam dobrej stałki do portretu
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Ale ja nie robię zdjęć autom... ;-)
    OK.... Zrobiłem swoje własne testy AF'a tego aparatu, które zresztą w tym wątku opisałem - ale przecież nikt nie musi wierzyć facetowi ..... itd. Dla mnie, podkreślam - dla mnie - sprzęt jest świetny, a fotki z niego wychodzą genialne. Wreszcie mam ostrość tam gdzie chcę i mogę korzystać ze wszystkich moich obiektywów od pełnej dziury. Ale nie będę się tu powtarzał. Kto chce ten sobie kupi, kto inny wybierze nikona, czy 1ds'a. Byle wszyscy byli zadowoleni. Ja osobiście, po nie do końca udanym zakupie 40D jestem wreszcie spowrotem zadowolonym klientem Canona, a byłem nim tylko w momencie zakupu EOS'a 50e...
    Czy należy rozumieć że focus w 40stce był słabszy niż w nowej piątce ?

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Czy należy rozumieć że focus w 40stce był słabszy niż w nowej piątce ?
    o ile pamiętam, to kolega kmeleon miał problem ze skalibrowaniem szkieł w 40D...
    Natomiast AF w nowej piątce jest inny niż w 40D - gorszy w niektórych warunkach, ale (również wg moich obserwacji) bardziej powtarzalny

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    ale że Adam nie ma, to nie znaczy że nie miał, że nie sprawdzał, nie testował itp. Ten facet to chyba wszystkim już robił i we wszystkim znalazł wady wykluczające użycie w fotografii :-D
    może tak, może nie. średniakami nie robiłem. ale czym się da radze sobie

ta czy inaczej, dzięki temu, że sporo sprzętu obróciłem, być może nawet więcej niż Jarek, mogę np ze spokojnym sumieniem stwierdzić, że AF w d3 jest sporo lepszy od tego w 1dmk3

Strona 64 z 410 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów