Pokaż wyniki od 621 do 630 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Potrzebuje pełnej klatki do studia ( stary 5 D odpada ) i super stałki do zdjęć jakie sobie wymyśliłem. Być może będę 2 systemowy jest mi obojętne czym foce byle by zdjęcia mnie zadowalały. Tak sobie licze koszty na dzień dzisiejszy.
    Canon 5D II 8000zł + 85/1.2 6500zł Razem 14 500 zł
    Nikon D700 cena 7000zł + Nikon 85/1.4 cena 3700zł Razem 10 700zł
    hmm.. 3800 w kieszeni..oczywiście ceny mogą się zmieniać..
    O ile wiem na na co stać stałke Canona to nie wiem jak ten Nikon obrazuje
    Mój kolega zajmujący się zawodowo tylko fotografią porzucił z nowym rokiem ekipę kanonierów i przeszedł do żółtych. Po licznych bojach z front/back focusami i ogromnym rozczarowaniu z 24-70L na 5D (wcześniej kilka lat na 30D) porzucił piątkę na rzecz D700 i jest bardzo bardzo zadowolony. Nie piszę tego aby mącić, i nie chodzi o bezpodstawne narzekania, ale wydaje mi się, że nikon staje się dużo rozsądniejszą firmą i może szybko stracić naprawdę sporą część rynku przez tak durne posunięcia. Bawiłem się dziś tym nikosiem i powiem szczerze że gdyby nie przyzwyczajenie do eosów i szklarnia to bym się mocno wahał. Naprawdę niezła puszka.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    troche przeslodzili... szczegolnie w stwierdzeniu: "Pomimo to obecnie na rynku nie znajdziemy w podobnej cenie konstrukcji, która mogłaby bezpośrednio konkurować z 5D Mk II pod względem jakości zdjęć."
    trochę... :-D
    Ja mimo wszystko już zaczynam zbierać...
    na 5D mark III :-)
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 07-01-2009 o 21:02 Powód: Automerged Doublepost
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów