Strona 58 z 410 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Focus w ciemnościach spokojnie powinien wyłapać na jasne źródło światła jakim są te zimne ognie. Osiągnięcie więc przeceniłeś
    DOKŁADNIE.
    Ja też obstawiam to rozwiązanie - środkowy ogień wydaje się najostrzejszy...
    Sam kilka dni temu nie mogłem w mroku zrobić zdjęcia ( 5dmk2 z użyciem AF plus 35mm 1.4) dziecku , kiedy trzymało w ręku zapalonego zimnego ognia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    A ja się po raz kolejny dziwię po cholerę dają w puszkach tak wysokie iso skoro nawet na takich miniaturkach wyłazi taki banding że aż w oczy szczypie... Z czym to jest związane? Z nierównomiernym odczytem sygnału z matrycy przy tak dużym wzmocnieniu i wyżyłowaniu elektroniki? Procek jakoś nie może tego wyrównać przy jpg-ach z puszki?
    No, zgodzę się z kolegą. Widać gołym w cieniach na miniaturce.
    Firmware?
    Ostatnio edytowane przez GINN ; 06-01-2009 o 00:54
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

polowe tych postow powinno sie wywalic stad sa bardzo malo wartosciowe dla tego watku , tylko czytania wiecej ale mam pytanie , i tak nie kupie tej puszki , bo nie jest mi potrzebna , ale zastanawia mnie jedno , jak dlugo przetwarzacie RAWa na tiff i jak dlugo Wam zajmuje jedna operacje na PS? w koncu to tyle pixeli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    polowe tych postow powinno sie wywalic stad sa bardzo malo wartosciowe dla tego watku , tylko czytania wiecej ale mam pytanie , i tak nie kupie tej puszki , bo nie jest mi potrzebna , ale zastanawia mnie jedno , jak dlugo przetwarzacie RAWa na tiff i jak dlugo Wam zajmuje jedna operacje na PS? w koncu to tyle pixeli
    15 sek za pomocą Digital Photo Professional na C2D 2,2 GHz z 4 MB cache zamiana na tiff
    jpg 10 sek
    1 minuta filmu to około 300 MB
    Ostatnio edytowane przez mir2000 ; 06-01-2009 o 06:46
    CR6 CRF70-200 2,8. CRF 24-105 4 DJIM2PRO
    gopro black hero 6

Domyślnie

Witam, jest już Capture One Pro 4.6x
    Woyd sprawdzisz czy poprawnie czyta RAWy z 5D2? - tak z ciekawości

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

Nowy Capture one pro 4.6 czyta poprawnie rawy z 5d mkII ale i tak kolorystyka bardzie mi odpowiada ze starego 5d

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 50 lat lustrzanek firmy Canon

Z okazji 50 rocznicy produkcji lustrzanek firma Canon, a dokladnie dzial marketingu, nastraja nas refleksyjnie. Az lezka sie kreci:

Cytat Zamieszczone przez optyczne.pl za Canon Europa, Amstelveen, Holandia, 6 stycznia 2009

Canon kontynuuje tradycje innowacyjności do dziś. Nowy model EOS 5D Mark II jest pierwszym aparatem fotograficznym rejestrującym obraz video w jakości Full HD, co otwiera ogrom nowych możliwości dla dziennikarzy i fotografów prasowych. Poprzez nieprzerwane inwestycje w badania i rozwój oraz wsłuchiwanie się w uwagi użytkowników, Canon będzie nadal oferował fotografom najdoskonalsze dostępne narzędzia i będzie przewodził kulturze obrazu przez kolejne pięćdziesiąt lat.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 06-01-2009 o 17:49
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piast Zobacz posta
    Nowy Capture one pro 4.6 czyta poprawnie rawy z 5d mkII ale i tak kolorystyka bardzie mi odpowiada ze starego 5d
    mógłbyś rozwinąć myśl
    - jest to Twoje subiektywne odczucie czy robiłeś jakieś porównania które mogły by to potwierdzić ?

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Nie ma to jak optymistycznie wejść w nowy rok . Canon najlepszy i już ! Uśmiałem się. Szczególnie z "ogromu nowych możliwości" jakie daje 5D mkII.

Huczne będą te obchody 50-lecia lustrzanek Canona ?
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 06-01-2009 o 18:05

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

wacho robiłem testy i nie podoba mi sie kolorystyka z nowego 5d mkII wszysto jest niebiesko-czerwone tak samo w 50d czyżby digic IV skopali ?

Strona 58 z 410 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów