Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

Tak jak już było tu często pisane, głównie ślubniacy mogą mieć z tym AF'em pewne problemy, a to i tak tylko w trudnych warunkach na przyjęciu weselnym, bo w plenerze, czy w kościele, to spokojnie ten AF sobie poradzi.

zgodzę się ze z Tobą. TO NIE JEST APARAT DO ŚLUBÓW! większość ludzi stąd jak się zdążyłem zorientować "foci" śluby a na tym fotografia się nie kończy a może dopiero zaczynać. A ludki wypowiadające się o złym AF którzy przeczytali ileś testów... aparatu w ręku nie mając. Powodzenia w fotografii. Dla nie których bardziej liczą się wykresy, krzywe charakterystyczne, wykresy sensytometryczne od zdjęć. Trochę z tematu zboczyłem mam 350D jakieś 3 lata i naprawdę nie narzekam a różne rzeczy robiłem śluby zlecenia reklamowe fakt ze lepszy sprzęt przyjemniejsza praca i ktoś może powiedzieć eee z 350D to jak zmienisz na 5dmk2 to będziesz zadowolony bo to jak z poloneza do audi i cholera będę bo czemu miał bym nie być ktoś mi kiedyś powiedział: nie XTRy napędzają rowery... i dalej sobie czekam na swoje audi jak dostane to będę się wypowiadał na temat AF i mam jeszcze pytanie robił ktoś zdjęcia 5dmk2 + obiektywy M42 ? ? ? mam trochę tego i jestem ciekaw jak to wychodzi

Dr. Jekyll
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CmaBarowa Zobacz posta
    Tak jak już było tu często pisane, głównie ślubniacy mogą mieć z tym AF'em pewne problemy, a to i tak tylko w trudnych warunkach na przyjęciu weselnym, bo w plenerze, czy w kościele, to spokojnie ten AF sobie poradzi.
    No i widzę, że temat autofocusa wałkujemy od początku :-) Ślubniacy powinni sobie wydzielić wątek, bo jeżeli ktoś się za dokładnie nie wczyta to pomyśli, że AF z nowej 5-ki jest do niczego.
    A jeżeli ktoś nie goni autofocusem (tu opieram się tylko na opiniach forumowiczów, bo sam nie miałem jeszcze okazji sprawdzić) za "pełnoichwszędzie" dziećmi lub wirującymi równie szybko parami w tańcu to 5DII zrobi zdjęcie nawet przy jednej świeczce. Oczywiście mówię tu o porze nocnej i o braku innego oświetlenia. W zasadzie to mrok jest taki, że w wizjerze prawie nie widać pól autofocusa. No i oczwyiście środkowy punkt łapie ostrość na przedmiotach oddalonych tak ok. 1 m od płomienia. Brzegowe trzeba było już ustawić na krawędziach fotografowanego przedmiotu. Próbowałem i jestem bardzo mile zaskoczony. A porównuję do 30d. Informację zamieszczam tak dla przeciwwagi, żeby Ci, którzy nie pstrykają w złych warunkach (a raczej powinieniem napisać - szczególnych) mieli jakieś porównanie o możliwościach AF-a.
    Ostatnio edytowane przez Dr. Jekyll ; 05-01-2009 o 16:56

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów