Strona 52 z 410 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Dopiero zaczyna Awatar MartineZ.oom
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    dla mnie byłaby to puszka marzeń - 5d z af z jedynki rozmarzyłem się
    I jeszcze za cenę starej piątki -takie rzeczy tylko w Erze (albo w Nikonie)
    Czy L na obiektywie uczyni mnie Fotografem? Nie... ale w każdym razie poprawi mi humor

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Na ptaki w każdym razie AF 5d2 się nadaje, sprawdzałem
    A co do ISO to jakie maksymalne jest dla ciebie akceptowalne (względem ptaków)?
    pozdrawiam Krzysiek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Każdy ma inny punkt widzenia

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    Zawsze to 1 kl/s wiecej
    0,9 w moim przypadku - bez różnicy, nie używam serii w ogóle

LCD o niebo lepszy
    Faktycznie ładniej się widzi

jiso 6400 jak sadze uzyteczne,
    jak sądzisz...

czyszczałka i uszczelnienia,
    gąbeczki miejmy nadzieję, że coś dadzą

filmy
    To był dla mnie jedyny argument

21 mpix w studiu.
    Jeśli ktoś faktycznie skorzysta z tych Mpx przy niskiej czułości, to owszem

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    dla mnie byłaby to puszka marzeń - 5d z af z jedynki rozmarzyłem się
    Smęcisz o tym samym od pół roku, albo o AF w 5d, albo o sraczce z innych puszek...
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 31-12-2008 o 18:48 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Smęcisz o tym samym od pół roku, albo o AF w 5d, albo o sraczce z innych puszek...
    a ty o tamronach.
    każdy smęci o czym lubi. wrzuć na luz.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    A co do ISO to jakie maksymalne jest dla ciebie akceptowalne (względem ptaków)?
    jeśli jest światło, a nie szarówka - to 1250. 1000 to już bez bólu, a 800 jak 400 - prawie standart

Dodam coś jeszcze bo faktycznie ślubniacy sieją zamęt
    Focę również teatr i taniec. Przewagi 5d2 nad 5d są znaczące i podstawowe: ISO co 1/3 do 6400, 3200 gładkie jak dupcia niemowlaka, 12800 IMHO do BW się nadaje jeśli rozsądnie użyć, 21Mpx pomagają bardzo przy miniporuszeniach na dłuższych czasach - znikają po resize, ciszej, jaśniejszy i o neutralnej tonacji wizjer, bardzo dobra bateria. AF działa bardzo dobrze w takich warunkach jak sceniczne.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    jeśli jest światło, a nie szarówka - to 1250. 1000 to już bez bólu, a 800 jak 400 - prawie standart

Dodam coś jeszcze bo faktycznie ślubniacy sieją zamęt
    Focę również teatr i taniec. Przewagi 5d2 nad 5d są znaczące i podstawowe: ISO co 1/3 do 6400, 3200 gładkie jak dupcia niemowlaka, 12800 IMHO do BW się nadaje jeśli rozsądnie użyć, 21Mpx pomagają bardzo przy miniporuszeniach na dłuższych czasach - znikają po resize, ciszej, jaśniejszy i o neutralnej tonacji wizjer, bardzo dobra bateria. AF działa bardzo dobrze w takich warunkach jak sceniczne.
    Bo ślubniacy biorą pod uwagę taki czynnik jak możliwość nagłego wejścia w kadr niepożądanej osoby podczas wesela. Chcieliby bardzo szybko zrobić zdjęcie, kiedy tylko mogą...a niestety nie zawsze się to udaje.
    5D mrkII poradzi sobie w Kościele, podczas koncertów i to często bez lampy.
    Ja ostatnio użyłem ISO1600 przy łapaniu sikorek tuż przed domem i ta czułość również bardzo dobrze spisała się. Nie widać szumów, więc spokojnie można łapać ptaszki.

Tu parę przykładów zdjęć z ISO2000...Część zdjęć przechodziła przez filtry, które dodatkowo tworzyły szumy:
    http://fotogalerie.pl/fotka/28428812...n2005,Gaia.htm
    (w tym ostatnim AF poszedł powyżej noska)
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 31-12-2008 o 19:13

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotoman Zobacz posta
    Moim zdaniem nie jest jeszcze to puszka idealna. Slabo sie spisuje przy nocnych zdjeciach tak jak pisalem poprzedniego posta o pasach pionowych w ciemnych miejscach i szumach. Niewiem moze te pierwsze ezgemplarze Canona 5D II nie sa dopracowane jeszcze i mam nadzieje,ze nowy soft zlikwiduje ten problem.
    Tylko kto robi foty w ten sposób, że potem musi je wyciągać o 2EV? To był dość ekstremalny test. W praktyce należałoby inaczej naświetlić i już. Ale nie ma co oczywiście ukrywać, że D3 wypadł lepiej. I co? :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Tylko kto robi foty w ten sposób, że potem musi je wyciągać o 2EV? To był dość ekstremalny test. W praktyce należałoby inaczej naświetlić i już. Ale nie ma co oczywiście ukrywać, że D3 wypadł lepiej. I co? :-)
    wypadł dokładnie jak Canon. Pasy pojawiły się w tym samym miejscu, więc nie ma co narzekać...

Dopiero zaczyna Awatar Fatman73

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    To są zdjęcia TESTOWE, chyba się domyśliłeś prawda ? TEST co będzie jak spieprzymy zdjęcie, źle je naswietlimy i będziemy próbowali wyciągać z cienia. Albo kiedy DR jest za małe i w cieniach mamy za czarno.......

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    wypadł dokładnie jak Canon. Pasy pojawiły się w tym samym miejscu, więc nie ma co narzekać...
    tak samo powiadasz ? chyba patrzymy na rózne zdjęcia...... -ale tak dla pewności podlinkuję wycinki:

5D Mk II

D3

5D Mk II

D3

Test nie był robiony dla draki, dla udowadniania co lepsze, co gorsze -tylko z ciekawości mojej i mojego kumpla. Są pewne fakty i każdy może sobie RAW dowolnie wywoływać tak aby uzyskać satysfakcjonujące go rezultaty.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman73 Zobacz posta
    To są zdjęcia TESTOWE, chyba się domyśliłeś prawda ? TEST co będzie jak spieprzymy zdjęcie, źle je naswietlimy i będziemy próbowali wyciągać z cienia. Albo kiedy DR jest za małe i w cieniach mamy za czarno.......
    Rafał - rozumiem. Nie unoś się. Nie bierz mnie za taliba :-) Zanim jednak ruszą marudy zwróciłem uwagę na fakt, że to właśnie ekstremalny test :-) Odniosłem się przy okazji do stwierdzenia, że 5d2 słabo się nadaje do nocnych zdjęć. To nie był przykład jak się spisuje w nocnych scenach, a jak się spisuje przy ratowaniu uwalonej foty. Sam tak testuję. I fajnie, że to z Adamem zrobiliście i pokazaliście. I nie zgadzam się z Thomason2005 - różnicę widać i nie ma co naciągać. Można cudować odszumianiem 21mpix i resize w dół, ale nie o to chodzi.
    Ostatnio edytowane przez miklo ; 31-12-2008 o 21:44

Strona 52 z 410 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102152 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów