Strona 51 z 366 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Adam chyba nie ma 85. Może Miś Niedzwiedz dawno temu coś takiego pisał?
    Może i Niedźwiedź, ale że Adam nie ma, to nie znaczy że nie miał, że nie sprawdzał, nie testował itp. Ten facet to chyba wszystkim już robił i we wszystkim znalazł wady wykluczające użycie w fotografii :-D
    Jarek

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    ale że Adam nie ma, to nie znaczy że nie miał, że nie sprawdzał, nie testował itp. Ten facet to chyba wszystkim już robił i we wszystkim znalazł wady wykluczające użycie w fotografii :-D
    może tak, może nie. średniakami nie robiłem. ale czym się da radze sobie

ta czy inaczej, dzięki temu, że sporo sprzętu obróciłem, być może nawet więcej niż Jarek, mogę np ze spokojnym sumieniem stwierdzić, że AF w d3 jest sporo lepszy od tego w 1dmk3

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

troche przeslodzili... szczegolnie w stwierdzeniu: "Pomimo to obecnie na rynku nie znajdziemy w podobnej cenie konstrukcji, która mogłaby bezpośrednio konkurować z 5D Mk II pod względem jakości zdjęć."
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    troche przeslodzili... szczegolnie w stwierdzeniu: "Pomimo to obecnie na rynku nie znajdziemy w podobnej cenie konstrukcji, która mogłaby bezpośrednio konkurować z 5D Mk II pod względem jakości zdjęć."
    Dlaczego tak uważasz? A który aparat o zbliżonej rozdzielczości oferuje w podobnej cenie podobną jakość zdjęć?

Domyślnie

iREM - bierz bo bedziesz zadowolony. Po przesiadce z 5d jak dla mnie jest spory skok pod wieloma wzgledami.
    śluby, studio - Poznań

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

iREM - bierz bo bedziesz zadowolony. Po przesiadce z 5d jak dla mnie jest spory skok pod wieloma wzgledami.
    Ale co mam brać, bo zbieram, ale na 5D markIII :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    uwazam tak poniewaz roznica pomiedzy 12 mpix w d700 a 21 w 5dmk2 jest rzecza dosc nieistotna i osobiscie uwazam ze ten ficzer mozna pominac. Wszak te puszki sa porownywane i raczej pod katem jakosci obrazu wygrywa d700 z tego co obserwuje - a ze cena jest podobna to mozna to uznac za te sama polke sprzetowa.
    Czytałem ostatnio jakieś testy i wyszło, że poprawną rozdzielczość uzyskiwał (5d mII) na zasadzie jakby miał tylko 17 mpix. Do tego nie mogli wykonać testów na dostarczonym szkle, bo miało tak ********y rozjazd że się wystraszyli. Szok, że przez tyle lat nie można zrobić czegoś porządnie, do tego tyle rodzajów baterii, szok. Co puszka to inna bateria i ładowarka.
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 07-01-2009 o 21:42 Powód: Automerged Doublepost
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uzależniony

Domyślnie

furzyk - ale to dla Ciebie nieistotny ficzer, dla innych wręcz przeciwnie.
    12mpx a 21mpx nie jest absolutnie porównywalne mimo, że znakomitej większości użytkowników owe 12mpx wystarczy w nadmiarze.

Domyślnie

uwazam tak poniewaz roznica pomiedzy 12 mpix w d700 a 21 w 5dmk2 jest rzecza dosc nieistotna i osobiscie uwazam ze ten ficzer mozna pominac. Wszak te puszki sa porownywane i raczej pod katem jakosci obrazu wygrywa d700 z tego co obserwuje - a ze cena jest podobna to mozna to uznac za te sama polke sprzetowa.
    śluby, studio - Poznań

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To nie jest ta sama połka sprzetowa
    d700 jest szczelny i ma super pewny Auto Focus dla mnie zjada stare 5d i nowe.

Cena podobna ? WTF? 5d mk2 8500 Nikon d700 6500 2tysiaki na dobre szkło zostają.

Nikon poleciał niezle z nowym sprzetem jak canon nie wymyśli alternatywnego FullFrama z dobrym focusem to nikon wygrywa w kazdym segmencie
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 51 z 366 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów