Strona 50 z 410 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak zwal, tak zwal... ja przesiadlem sie z 40d na marka2 bo chcialem miec FF. Przegladalem fotki z 40 i ostatnie z 5dm2 - trzeba byc chyba niewidomym zeby nie widziec roznicy. Cena jest funkcja popytu wiec czy to drogo czy tanio, to zalezy od tego ile osob chce zaplacic i tyle. Czekanie az cena spadnie... chyba szybciej bedzie dorobic jakos brakujaca kase niz na to czekac.
    jarek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    MAZOWIECKIE

Smile Czytaliście test...

...w Foto Video Digital numerze styczniowym jest test nowej 5ki...wskazują w zasadzie jedną wadę... że trzeba go było szybkko oddać dystrybutorowi! :-)
    Owszem - ma kilka niedociągnięć jednak ogólna ocena tego sprzętu jest ok...a zakładam, że nie zrobili tego 'na zlecenie' Canona bo np. od razu wskazywali w czym mu daleko do Nikona...mnie w zasadzie ten test przekonał... teraz kwestia dozbierania paru złociszy, przeczekania wariactw cenowych i likwidacji chorób wieku dziecięcego (kwestia kiedy Canon poprawi to do czego się przyznał...) i przesiadkę z 30D na nieco nowszy modelik ;-)

Bywalec

Domyślnie

ależ zwróć uwagę, że posiadacze 5dmkII aparat chwalą - może poza Cichym który nie widzi różnicy, co akurat ja poczytuję na plus nowej 5'tki - narzekają nadal Ci którzy w rękach go nie mieli - dokładnie jak w wątku "przedpremierowym"
    pozdrawiam
    Tomek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=30516676 - niespodzianka (tym razem na temat!)...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burdagraph Zobacz posta
    Jeżeli jest tak jak słyszę że AF na poziomie 40D,
    To źle słyszysz, bo niestety AF jest technologicznie słabszy od tego z 40D.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu

Domyślnie

Nie bardzo wiem w jakim kierunku poszedł ten wątek

Ale imo 5D2 robi podobnie zachwycające foty jak poprzednik.
    Jest kilka miłych udogodnień /LCD, sprzątaczka, 3,9/, jest kilka udziwnień /21 MPix, inne baterie, matówki.../ ale generalnie to prawie ten sam sprzęt.

Video, co ponownie odszczekuje, jest zabójcze mimo wszystko i dla niego zmieniłem tę puszkę na nową.

Nie żałuję. Nawet bardzo nie żałuję :-D

Peace.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    W sumie to zastanawiam się jak powstały przez lata te tysiące doskonałych zdjęć, skoro jeszcze do dzisiaj nie powstał żaden dobry aparat :-) ;-)
    widzisz i tu zataczamy koło do "refleksji", które ktoś rozsądnie wyszydził kilkanaście postów wyżej: zawsze można powiedzieć, że to fotograf, a nie aparat robi zdjęcia, bo do tego zdaje się pijesz no można.
    tyle, że my tu nie dyskutujemy o zdjęciach. jakie kto robi zdjęcia widać w jego stopce. mówimy o narzędziach.

najciekawsze doświadczenie z d3 jest dla mnie takie, że podejmuję się teraz zrobienia zdjęcia w sytuacjach, o jakich nie śniło mi się w 5d, np skąpo oświetlona scena (choć niekoniecznie) i obiekt w ruchu (choć niekoniecznie) - powiedzmy iso 3200/6400 i boczny punkt. to wcale nie są sytuacje wydumane. wcześniej nawet nie próbowałem. teraz mam większość fot z takich sytuacji w punkcie. no i kadruje i komponuje zdjęcie w wizjerze. to ja kontroluję scenę a nie scena mnie, bo dzięki sprawnym bocznym nie muszę przekadrowywać. to bezcenne.

za dużo wymagam? 1ds3 mi tego nie da, bo ma imo nieco za niskie akceptowalne czułości, 5d2 też nie, bo boczne są liche.

to wszystko to oczywiście nie jest odkrywanie ameryki i już nie chcę się rozpisywać. chciałbym tylko wyrazić swoje zdanie, że niestety, prócz magii obrazka 5d, jedyną jakością, która każe mi się trzymać tego systemu są szkła. jakkolwiek dla zamożnych amatorów zajmujących się fotografią ogólną 5d2 powinien być bardzo ok, podobnie dla landszafciarzy i studyjnych a ptasiarze i reporterzy mogą być zadowoleni od dawna, ślubni są nadal skazani na dotkliwe niewygody. no, ale jak ktoś napisał - na ślubnych świat się nie kończy; a ktoś inny - jest jeszcze nikon
    pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    jakkolwiek dla zamożnych amatorów zajmujących się fotografią ogólną 5d2 powinien być bardzo ok
    O tą opinię, mylną zresztą, wszytko się rozbija :wink:

Na świecie to niedroga puszka amatorska z ambicjami.
    Tutaj to półprofesjonaly sprzęt studyjny, weddingowy i bóg wie jaki jeszcze...:rolleyes:

Domyślnie

Zapraszam na ciekawy test Canona 5D Mk II i Nikona D3 w wykonaniu mojego kolegi

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=82620

Zauważcie to porównanie zdjeć

5D Mk II:

ekspozycja na +2EV, zeskalowanie do 12Mpix, temperatura i tint dla WB ustawiona na 2600 i -3

http://212.51.209.43/~fatman/D3_vs_5...us2EV_12MP.jpg

D3:

ekspozycja na +2EV, wyostrzenie, temperatura i tint dla WB ustawiona na 2600 i -3

http://212.51.209.43/~fatman/D3_vs_5...EV_unsharp.jpg

zdjęcia wywołane w ACR

Jak się przyjrzałem w zdjęciu Canona 5D Mk II widać pasy pionowe nad światłami i sporawy szum
    5D mark II + 24-105 f/4 IS USM L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotoman Zobacz posta
    Zapraszam na ciekawy test Canona 5D Mk II i Nikona D3 w wykonaniu mojego kolegi

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=82620

Zauważcie to porównanie zdjeć

5D Mk II:

ekspozycja na +2EV, zeskalowanie do 12Mpix, temperatura i tint dla WB ustawiona na 2600 i -3

http://212.51.209.43/~fatman/D3_vs_5...us2EV_12MP.jpg

D3:

ekspozycja na +2EV, wyostrzenie, temperatura i tint dla WB ustawiona na 2600 i -3

http://212.51.209.43/~fatman/D3_vs_5...EV_unsharp.jpg

zdjęcia wywołane w ACR

Jak się przyjrzałem w zdjęciu Canona 5D Mk II widać pasy pionowe nad światłami i sporawy szum
    Fajnie wyszło porównanie filmów z 5D mrkII z N D90 z tego miejsca. Różnica moim zdaniem kolosalna na korzyść puszki Canona

Strona 50 z 410 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów