Strona 44 z 366 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_s18 Zobacz posta
    Ostatnio cały czas wszędzie czytam jaki to Canon ma badziewny AF. I zastanawiam się jak to jest możliwe, że ludzie używający sprzętu na C mogą robić dobre, a nawet świetne fotografie. To chyba jest ta, no... magia :wink:
    to bardzo proste i zaczelo sie gdzies tak od 40d
    poprostu jada seriami i ktores MUSI sie udac. Definitywnie pamietam jak wielkie bylo podniecenie szybkostrzelnoscia 40d, ach koniec problemow z bf, ff, af ... poprostu jedziesz 100 klatek a potem wybierasz 1-2 ktore sie canonowi udaly

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    w sylwestra miałem okazję popracować trochę pobawić się 5markII i rzeczywiście fokus marny. Zastanawiam się czy to nie jest sprawa obiektywu. Gość od którego wziąłem ten aparat miał tylko 24-105 f4 i jak przygasili światła to było kiepsko. Ludzie zatrzymywali się w tańcu widząc że chcę zrobić zdjęcie a ja nie mogłem wyzwolić migawki. Czułem jak mi policzki czerwienieją. Ciekawe czy z 24-70 f2,8 było by lepiej ?
    Ta przygoda nauczyła mnie pokory... a mój image poszedł w diabły. I teraz tak ,przecież ten obiektyw jest podstawowym obiektywem w reporterce. Może 24-70 f2,8 by się lepiej sprawił ze względu na lepsze światło ???????????może czujnik zaczął by lepiej widzieć ?

Dr. Jekyll
    Guest

Domyślnie

Ta przygoda nauczyła mnie pokory... a mój image poszedł w diabły. I teraz tak ,przecież ten obiektyw jest podstawowym obiektywem w reporterce. Może 24-70 f2,8 by się lepiej sprawił ze względu na lepsze światło ???????????może czujnik zaczął by lepiej widzieć ?
    I tu może jest pies pogrzebany. Już pisałem, że ja nie mam problemu z autofocusem. Łapał ostrość na obiekty oświetlone świeczką i oddalone od nie około 1m. Tyle, że jasność obiektywu - 2,8

Dopiero zaczyna Awatar YTR_Bolanda
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Od jakiegoś czasu myślę, żeby zainwestować w ST-E2 jako wspomaganie AF w gorszych warunkach oświetleniowych, choć wiadomo że głównie służy do czego innego Waży tylko 100g.
    Ostatnio edytowane przez YTR_Bolanda ; 15-01-2009 o 17:36
    "cegła" powered by 5dII

Bywalec Awatar jacek220
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YTR_Bolanda Zobacz posta
    Od jakiegoś czasu myślę, żeby zainwestować w ST-E2 jako wspomaganie AF w gorszych warunkach oświetleniowych, choć wiadomo że głównie służy do czego innego Waży tylko 100g.
    To może być nie głupi pomysł a i do tego do czego jest przeznaczony bardzo sie przyda. Ja mam pięco metrowy kabel przenoszący ETTL i fajna zabawa jest a z ST-E2 byłaby jeszcze fajniejsza...

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek220 Zobacz posta
    To może być nie głupi pomysł a i do tego do czego jest przeznaczony bardzo sie przyda. Ja mam pięco metrowy kabel przenoszący ETTL i fajna zabawa jest a z ST-E2 byłaby jeszcze fajniejsza...
    Canonierzy kombinują jak poprawić autofokus a na forum nikona kombinują jak sprawić żeby d700 dawało takie kolory jak 5d
    http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...1&postcount=45
    Ponoć nawet jakieś emulatory powstają.

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

w sylwestra miałem okazję popracować trochę pobawić się 5markII i rzeczywiście fokus marny. Zastanawiam się czy to nie jest sprawa obiektywu. Gość od którego wziąłem ten aparat miał tylko 24-105 f4 i jak przygasili światła to było kiepsko. Ludzie zatrzymywali się w tańcu widząc że chcę zrobić zdjęcie a ja nie mogłem wyzwolić migawki. Czułem jak mi policzki czerwienieją. Ciekawe czy z 24-70 f2,8 było by lepiej ?
    Więc może to problemy z kontrolą jakości ?

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Napisał Sławek
    Więc może to problemy z kontrolą jakości ?
    trudno powiedzieć...nigdy z tym najlepiej nie było...
    Ja osobiście mam problem z AF tylko z 35L na większej dziurze niż 2.0.
    Pozostałe szkła zachowują się tak jak na starej piątce (no, za wyjątkiem 24-105, bo ta dostała "kopa")

Dopiero zaczyna Awatar krzychul
    Miasto
    Lubliniec

Domyślnie

Nie znalazłem wątku w Co? gdzie? za ile? więc pisze tutaj, może komuś się przyda.
    Jeszcze o 20-tej w MediaMarkt w Częstochowie był 5d mII za 7999zł.

Dopiero zaczyna Awatar krzychul
    Miasto
    Lubliniec

Domyślnie

Sorki, sorki już znalazłem. Proszę usunąć z tego wątku.

Strona 44 z 366 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów