Strona 4 z 410 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Początki nałogu

Domyślnie

Ja wiem? Właściciele 5D mkI raczej sceptycznie podchodzą do tematu, zwłaszcza jak sie okazało że tryb video to nie takie znowu cudo jak sie wydawało. Ale co poniektóre obrazki (fotografie) robia wrażenie to fakt.

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Ja wiem? Właściciele 5D mkI raczej sceptycznie podchodzą do tematu, zwłaszcza jak sie okazało że tryb video to nie takie znowu cudo jak sie wydawało. Ale co poniektóre obrazki (fotografie) robia wrażenie to fakt.

Pozdrowki
    Paweł
    Ale ile osób żyjących z fotografii ślubnej i pracujących na 5D mk1 (uważanej powszechnie za aparat dla ślubnych) jest naprawdę przekonanych że mk2 Canon stworzył dla nich aby dostarczyć im znacznie lepsze narzędzie pracy i wyszedł naprzeciw ich potrzebom?

Na co im 21mpx? Na co video? Szumy na wysokich zbliżone, Af ledwie trochę poprawiony. To miała być dla nich nowa puszka?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta

Pozdrowki
    Paweł
    a co sie okazalo? i co sie wydawalo? przeciez poza jednym profesjonalnym filmem i kilkoma opublikowanymi pierwszymi probami ze sprzetem to wszystko jak na razie niewiadoma.
    jarek

Coś już napisał

Domyślnie

Jeżeli canon daje 21 MPX to trzeba spodziwać się poprawy obrazowania. 21 MPX to już zawrót głowy. Chciałbym zobaczyć jakieś sample, gdzie ewidentnie widać różnicę w w obrazowaniu 5DI - 5DII.
    Powiedzmy sobie szczerze: jeżeli nie AF i ISO to przecież musi coś być w tym sprzęcie, co wyraźnie jest warte tej kasy i 3- ech lat pracy inżynierów Canona. Nie mam na myśli tu oczywiście tej kamerki

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Z nieco innej beczki - pytanie w temacie 5D MkII.
    Czy Canon pozbawił użytkowników nowego gripa BG-E6 możliwości stosowania koszyka z akku typu R6 - AA size ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam takie pytanko: w jaki sposób steruje się zew. lampami w 5d mkII? W D700 wbudowany flesh działa jako radiowy transmiter dla lamp + flesh wypełniający. Super sprawa. Ciemna strona kusi.
    3000 postów , drugi wątek a ja nadal zawisłem nad D700 i 5D MkII, a propos: zerknijcie czasem na flickr.com tam się robi coraz więcej fot z mkII.
    Tak się*zastanawiam jak to jest z 21mpx, wielkie pliki, wszystko się spowolni. Zazwyczaj robię reprodukcje i tu akurat matryca mkII będzie się mogła wykazać, detalów nigdy za dużo.
    PS: Czy też macie takie wrażenie że ostatnie Nikony D90/D300/D700 wypluwają z matrycy chłodne, troszkę sztuczne zielonkawo-niebieskie foty z mocną emanacją magenty? Zaczyna mnie to już irytować jak przeglądam zdjęcia i te problemy z AWB...
    No i witam na forum...

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    Z nieco innej beczki - pytanie w temacie 5D MkII.
    Czy Canon pozbawił użytkowników nowego gripa BG-E6 możliwości stosowania koszyka z akku typu R6 - AA size ?
    A wystarczy odwiedzić oficjalną stronę produktu:
    http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos5dm2/04.html#02

Pod tytułem: "EMPOWER YOUR VISION"

"... Battery Grip BG-E6. Featuring a tough magnesium alloy body, this heavy-duty grip uses two Battery Pack LP-E6 lithium-ion batteries or six AA/LR-6 batteries ..."

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trufel Zobacz posta
    Mam takie pytanko: w jaki sposób steruje się zew. lampami w 5d mkII?
    trzeba kupić dodatkowy transmiter (ST-E2) lub lampę z "górnej półki" (550EX/580EX/580IIEX)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Pytanie do tych co mają obie puszki.
    Dobra, wiem już że iso szumi podobnie (brawa dla C), ale czy ktoś sprawdzał co z limitem dyfrakcyjnym i aberacjami? Czy focenie na f=16 nowym 5dII ma wogóle sens?

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

To ja chyba coś przeoczyłem 5D2 można ustawiać softem BF/FF

Strona 4 z 410 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów