cos ponad 50k- nie mowie ze nie trafia wogole - ale strasznie mi AF nie potrafi zlapac ostrosci - lata tami z powrotem hmmmm
cos ponad 50k- nie mowie ze nie trafia wogole - ale strasznie mi AF nie potrafi zlapac ostrosci - lata tami z powrotem hmmmm
skąd taka pewność że każdy wolałby 6d od 5d mkII ? ja akurat nie kupiłbym 6d...
'Jak ktoś musi zakupić ff do 7500 zł to kupuje teraz, a reszta będzie czekać aż pojawi się 6D to normalne myślenie. Każdy stojąc przed wyborem zakup nowego sprzętu by wybrał 6D tym bardziej, że poczeka troche i cena spadnie, a jest nowszy konstrukcyjnie. Nie ma się nawet nad czym zastanawiać. '
kryterium zakupu "bo jest nowszy" ??
"normalne myslenie" - co uważasz za normalne dla innych takie być nie musi...
no chyba nie ma wyboru ;-) - na razie jestem niemiło zaskoczony - myślałem, że różnica będzie mniejsza. Na razie mam oba body więc sobie zrobię porównanie. Obrazek na plus dla FF - ale chwilowo odczuwam frustrację - miejmy nadzieję, że się przestawię jakoś ...
Jeśli AF działa wyjątkowo podle, warto oddać aparat do czyszczenia sensorów (i przy okazji matrycy) do serwisu. Koszt może z 50 złotych, a aparat generuje nam dużo mniej problemów.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
do mnie własnie jedzie markII 35 L i 135 L. dzisiej kurier ma być. przeniosłem sie z nikona d90 . mam nadzieje ze ten af nie zepsuje mni dnia bo obrazek to napewno nie![]()
Zapewniam Cię, że af w skrajnych przypadkach w których nikon radzi sobie bez problemu napsuje Ci nerwów ;-)
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Pytanie:
nagrywam film i na nagraniu później mam cały czas w tle dźwięk jakby chodziło coś ala projektor kinowy- czy to jakiś problem z aparatem , czy wychwytuje jakieś dżwieki z otoczenia (nie wydaje mi się żeby miał taką czulosc mikrofonu)