Strona 398 z 410 PierwszyPierwszy ... 298348388396397398399400408 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 971 do 3 980 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon EOS 5D Mark II

cos ponad 50k - nie mowie ze nie trafia wogole - ale strasznie mi AF nie potrafi zlapac ostrosci - lata tami z powrotem hmmmm

Uzależniony

skąd taka pewność że każdy wolałby 6d od 5d mkII ? ja akurat nie kupiłbym 6d...

'Jak ktoś musi zakupić ff do 7500 zł to kupuje teraz, a reszta będzie czekać aż pojawi się 6D to normalne myślenie. Każdy stojąc przed wyborem zakup nowego sprzętu by wybrał 6D tym bardziej, że poczeka troche i cena spadnie, a jest nowszy konstrukcyjnie. Nie ma się nawet nad czym zastanawiać. '

kryterium zakupu "bo jest nowszy" ??
    "normalne myslenie" - co uważasz za normalne dla innych takie być nie musi...

Uzależniony Awatar kaindox

Cytat Zamieszczone przez raskoks Zobacz posta
    Pytanie - jestem byłym posiadaczem 50D, aktualnie zakupiłem używanego 5d II i ... hmmm dzisiejsze focenie przy slabawym (acz nie tragicznym) swietle - z 85 1.8 to jakas tragedia. Poważnie - AF gubił mi się straszliwie - nie mógł znalezc ostrosci itp.
    To normalne dla piatki? Czy to z moja jest cos nie tak? Mam wrazenie duzej roznicy na korzysc 50D
    To normalne, po przesiadce z 50d na 5d II też byłem niemile zaskoczony działaniem AF, trochę jakby krok wstecz. Przyzwyczaisz się albo dozbierasz do marka trójeczki

Uzależniony Awatar Max_im

Cytat Zamieszczone przez raskoks Zobacz posta
    cos ponad 50k - nie mowie ze nie trafia wogole - ale strasznie mi AF nie potrafi zlapac ostrosci - lata tami z powrotem hmmmm
    Łatwo nie będzie musisz zastanawiać się na jaki element łapać ostrość - ten typ tak ma

Coś już napisał

no chyba nie ma wyboru ;-) - na razie jestem niemiło zaskoczony - myślałem, że różnica będzie mniejsza. Na razie mam oba body więc sobie zrobię porównanie. Obrazek na plus dla FF - ale chwilowo odczuwam frustrację - miejmy nadzieję, że się przestawię jakoś ...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Jeśli AF działa wyjątkowo podle, warto oddać aparat do czyszczenia sensorów (i przy okazji matrycy) do serwisu. Koszt może z 50 złotych, a aparat generuje nam dużo mniej problemów.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

do mnie własnie jedzie markII 35 L i 135 L. dzisiej kurier ma być. przeniosłem sie z nikona d90 . mam nadzieje ze ten af nie zepsuje mni dnia bo obrazek to napewno nie

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Zapewniam Cię, że af w skrajnych przypadkach w których nikon radzi sobie bez problemu napsuje Ci nerwów ;-)
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Zapewniam Cię, że af w skrajnych przypadkach w których nikon radzi sobie bez problemu napsuje Ci nerwów ;-)
    eeeee mam nadzieje ze tych skrajnych przypadków bedzie jak najmniej. mam nadzieje również że reszta mi to wynagrodzi zwłaszcza przy przesiadce z d90

Coś już napisał

Pytanie:
    nagrywam film i na nagraniu później mam cały czas w tle dźwięk jakby chodziło coś ala projektor kinowy - czy to jakiś problem z aparatem , czy wychwytuje jakieś dżwieki z otoczenia (nie wydaje mi się żeby miał taką czulosc mikrofonu)

Strona 398 z 410 PierwszyPierwszy ... 298348388396397398399400408 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów