Jeśli chce jechać na dwie puszki i go nie stać to nie ma innego wyjścia jak 2x5d2
nie stać mnie na mk3... ale, może zamiast 2xmk2 1x mk3 i 50D ale ten ostatni "przestał" focić i leżakuje w torbie.![]()
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.
Odnośnie wolniejszego AF w one shot w ciemnych miejscach -np. na weselu, czy ktoś eksperymentował już w z priorytetem one shot na szybkość? Czy daje to znaczną poprawę? Czy jest spadek ilości ostrych zdjęć? Ostatnie wesele robiłem w priorytecie ostrość- i faktycznie często długo ostrzył, ale zdjęć nieostrych mam bardzo mało. W kościele nie było problemów z prędkością, w plenerze tym bardziej. AF miałem ustawiony na punktowy plus punkty otaczające (sam punktowy gorzej się sprawdzał)- chodzi mi oczywiście o klasyczny punktowy a nie spot![]()
Ja stosując Ai servo najczęściej podczas tańca miałem dużo nietrafionych z ostrością kadrów. " Przesiadłem się na AI Focus i ten odsetek wyraźnie spadł.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Witam. Jestem posiadaczem 5d mk2 od tygodnia(wcześniej 30D) Mam pytanie dotyczące rozszerzenia do iso 50. Czy bedzie widzialna różnica w stosunku do iso 100?? Czy ktoś z kolegów używa iso 50???
Często używam podczas sesji w słońcu, różnicy nie widzę.
Dzięki, można ustawić na stałe aby aparat pamiętał w jakimś trybie,czy trzeba za każdym razem ustawiać to iso 50?
Są takie opcje w nastawach jak - C1 , C2 , C3 - skorzystaj z jednej z nich . Pozdr.
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
Mam pytanie jak zablokować szybko ostrość podczas przekadrowania w trybie AI FOCUS. Za każdym razem podczas przekadrowania aparat ponownie ustawia ostrość.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)