Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja po przesiadce z 40 jeszcze nie moge sie oswoic z ogniskowymi obiektywow, nagle wszystko jakos tak szeroko ale jesli chodzi o same zdjecia to szczeka opada
    jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    Ja po przesiadce z 40 jeszcze nie moge sie oswoic z ogniskowymi obiektywow, nagle wszystko jakos tak szeroko ale jesli chodzi o same zdjecia to szczeka opada
    jarek
    czasem nawet za bardzo szeroko zwłaszcza, że człowiek był przyzwyczajony do tych samych szkieł, ale do innych zastosowań .
    Mnie trochę męczą jeszcze punkty AF...Za bardzo skoncentrowane i w samym niemal środku, przez co trzeba przekadrowywać scenę...Ja przez to trochę zniszczyłem sporo jpgów, bo nie mam jeszcze tej wprawy...a jak do tego dodać jeszcze zapis w jpgach to tylko mogę siebie samego winić.
    Filmy są niezłej jakości, ale kompresja fatalna. Nagrywałem filmy w rozdzielczości 640x480 i jeden film (niecałe 30s), zajmował do 70MB. Przy odtwarzaniu w aparacie, słabo słychać dźwięk, ale już na kompie jest ok.
    Zauważyłem też, że przy zamocowaniu lampki 580EX II miałem efekt czerwonych oczu. Pytanie tylko, czy to moja wina, czy też problem spowodowany dodatkowymi źródłami światła jakie były podczas robienia zdjęć (skierowane na osobę). Robiłem potem w innej scenerii i tam już wszystko było ok.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Filmy są niezłej jakości, ale kompresja fatalna.
    Z całym szacunkiem, ale nie chciałbym, by aparat wypluwał skompresowany film na wyjściu. Zepsuć jakość kosztem wagi pliku można sobie potem popsuć softowo, a naprawić już się by nie dało.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów