Mam pytanie - jutro jadę na zdjęcia. Czy mój Mk II nie przyniesie mi wstydu? Czy da się nim jeszcze pstryki chociaż robić?
Zdesperowany.
Mam pytanie - jutro jadę na zdjęcia. Czy mój Mk II nie przyniesie mi wstydu? Czy da się nim jeszcze pstryki chociaż robić?
Zdesperowany.
Ulżyło mi. Najprawdopodobniej nikogo takiego nie będzie.
A gdyby jednak był - uciekać? Czy wystarczy tylko nie wyciągać aparatu z plecaka, aby nie uległ samozniszczeniu?
Witaj zdesperowany.
Niestety Twój mark2 nie nadaje się do publicznego pokazywania. Teraz chcąc zrobić kilka zdjęć potrzebujesz min 1ds mk3. Jeśli nie stać Cię na to to polecam zakup małpki i schowanie jej w taki sposób aby nikt nie zobaczył. Zdjęcia pozyskane w ten sposób należy przeglądać w zamkniętym pokoju z zasłoniętymi roletami aby nikt nie widział jakości.
Pozdrawiam
Redakcja
Cofnij datę w ustawieniach aparatu. Odwleczesz w ten sposób uruchomienie procedury autodestrukcji, zaszytej w firmware!
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
To ja się chyba zajmę produkcją tych małych emblemacików "Mark III" na puszki. Coś mi się wydaje, że tym biznesem na tym forum zrobię karierę.![]()
Szanowna Redakcjo Bravo!
Dziękuję za informacje. Są one dla mnie bardzo pomocne, bo nie wiem jak zareaguje mój Mk II, gdy podłączę go kablem USB do komputera w celu skopiowania zdjęć. Z całą pewnością sam wejdzie w Interneta i zobaczy jaki jest już stary i beznadziejny.
Na szczęście mam czytnik kart, ale obawiam się, że jakieś dane przenikną i tak na kartę pamięci.
Załamany.
Drogi załamany.
Na znanym portalu aukcyjnym można nabyć za niedużą opłatą jakiegoś starszego PC. Zainstaluj na nim system Windows XP a datę ustaw na marzec 2009roku. Koniecznie nie podłączaj do internetu coby żadna informacja o aktualnej dacie się tam nie znalazła. Dopiero później możesz przerzucać zdjęcia z karty na komputer. Gdyby nawet jakaś informacja dostałą się z niego na kartę to i tak aparat nie zorientuje się co jest grane i będzie robił zdjęcia jakby był najlepszy na świecie. Pamiętaj jest to zabieg niezbędny aby twój 5d mk2 nadal robił świetne zdjęcia.
Pozdrawiamy
Redakcja