tzn, że różnica jest zauważalna, ale tragedii nie ma, najbardziej czuć ją na bocznych punktach, jak ktoś już pisał, obrazek pozwala to wybaczyć, choć wg. mnie powinno być lepiej za tą kasę..
tzn, że różnica jest zauważalna, ale tragedii nie ma, najbardziej czuć ją na bocznych punktach, jak ktoś już pisał, obrazek pozwala to wybaczyć, choć wg. mnie powinno być lepiej za tą kasę..
5d II, 17-40L, S 50mm 1.4, 70- 200 4.0 IS L,135L 2.0, 430, 580, Q Dual 600Ws
Albo zyskali część tych, którzy dla lepszego AF wybrali D700.
Kto wie...
aparaciki, pierścienie, adaptery i tuleje, stary słoik, kupe makro i parę innych przydasiów, brak tylko rybki jeszcze (60D, 5D Mk II, 1D Mk III, 24-105, 70-200, 17-40, 100, 50)
Canon powiedział wyraźnie, że to koniec 1Ds :-) Chociaż ja nie całkiem im wierzę - mam przypuszczenie, że nowa profesjonalna lustrzanka filmowa będzie takim "megapikselowym" dziedzicem po 1Ds.
1Ds może i koniec ale np. 1C albo G albo cokolwiek - literek nie brakuje.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
strideer - kiedy powiedzieli wyraźnie, że to koniec 1Ds?
Na logikę dla mnie, to powinny zostać Ds i Dx - FF reporterski i studyjny, pierwszy z mniej mpix, ale lepszym iso, druga odwrotnie - 18mpix i 36mpix na przykład - i mamy bezpośrednią konkurencję (nawet w nazwie) do d3x i d3s z żółtej stajni
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Informacja prasowa mówi wyraźnie, że 1D X zastępuje 1D i 1Ds. Co - jak napisałem wcześniej - nie wyklucza tego, że będzie kolejny aparat profesjonalny z bardzo dużą ilością megapikseli.
Panowie , co mają wspólnego te dywagacje z 5D Mark II ???
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII