Cytat Zamieszczone przez seti_60d Zobacz posta
Niezły pomysł
Ostatnio głównie używam 2 body, także tamto jak przezimuje, to uznam chyba, że cokolwiek tam było, napewno już zdechło.

Teraz bardziej mnie martwi ustawienie BF/FF dla obiektywów, ale pewnie jest gdzieś wątek o tym, poszukam i może dojdę jak to dobrze zrobić.
Dla mnie to jest jakieś niezrozumiałe zagadnienie.
Ustawiam szkło pół godziny na jakąś odległość po czym się okazuje, że na inną jest źle w druga stronę to ustawiam na tamtą i wtedy na poprzednią jest źle. Wyciągam jakąś średnią i nigdzie nie jest dobrze
W końcu po wielu bojach wszystko wraca na 0 i jest ok :P
Nie naprawdę jak ostatnio testowałem 85L zaraz po tym jak go dostałem to miał FF na odległości ok. 2m. Jak próbowałem ustawiać to wychodziły mi takie kosmosy, że głowa mała aż w końcu ustawiłem 0 i było ok :P
Potem już podczas normalnej pracy ciągłe spojrzenia na ekran, powiększenie 100% i WOOOW, jak szkło może być tak ostre na przysłonie 1.2??
Ale ja to jestem amator - Robię głównie w sRAW, składam czasem zdjęcie z kilku wywołań zamiast świecić sobie lampą przy jego tworzeniu , używam najczęściej maksymalnego otworu przysłony, wywołuję w LR który ma kiepski profil kolorów, wywołuję do JPGa a nie TIFFa 16bit w ProPhot, , źle ostrzę (Janusz Body by się przeżegnał lewą ręką ) więc się moją opinią nie przejmuj