To nie wina obiektywu, też już doznałem tego szoku jakiś czas temu...
Przez przypadek zestawiłem obok siebie dwa egzemplarze i był zonk =)
To nie wina obiektywu, też już doznałem tego szoku jakiś czas temu...
Przez przypadek zestawiłem obok siebie dwa egzemplarze i był zonk =)
Dopóki działa i naświetla nie ma co się przejmować![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Też mi się ostatnio wydawało, że co najmniej jedna z Goomisiowych piątek brzmi inaczej niż moja. A w ogóle dziwny dźwięk, to jest z samym deklem od body (pinhole). Brr!
proponuję kupić dobre zatyczki do uszu i po problemie... słyszeliście kiedyś jak klapie lustro w Pentaxie 67? To był dopiero dźwięk![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Micles mogłeś powiedziećJa naprawdę tego nie słyszę, albo mam to gdzieś po prostu. Aparat nie służy do wsłuchiwania się w niego, to nie sprzęt grający w końcu
Chociaż jaki mi 35L na zdjęciach o wschodzie zaczęło piszczeć to słyszałem. W 40D czasem udawało mi się też usłyszeć czyszczenie matrycyNo ale dźwięku klepnięcia nie porównuję. Na pewno rzuciło mi się, że dźwięk jest jakiś inny z podpiętym 400/2.8 no ale to oczywiste, że każde szkło będzie inaczej przenosić odgłos ze środka puszki. A bez szkła jakoś nie robię za często (znaczy się wcale
) zdjęć
a już w ogóle oboma piątkami naraz
W Pentaconie lustro też ma niezłego "kopa"![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
To był problem mkI
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
o kurcze, nie macie innych problemów?
a Ty Micles nie masz litości - już sobie wyobrażam jak Goomis siedzi z dwoma puszkami i pstryka raz jedną raz drugą i stara się te subtelności wyczuć..
albo nagrywa i analizuje jakimś CoolEdit'em itp.
złamałeś mu psyche na parę dni![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ty się śmiej, ale wyjdzie na to, że dzięki takiemu prostemu zabiegowi można wybrać puchę z większą szansą na duży przebieg bez awarii![]()