Strona 364 z 366 PierwszyPierwszy ... 264314354362363364365366 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 631 do 3 640 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A mnie w sumie ciekawi ile juz ludzi ma mk2 bo z tego co widze to 1/5 forum juz go ma :O

A zdjęc i sempli jak na lekarstwo.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    A mnie w sumie ciekawi ile juz ludzi ma mk2 bo z tego co widze to 1/5 forum juz go ma :O

A zdjęc i sempli jak na lekarstwo.
    MOJE PERWSZE zrobione MKII - mnie sie tam od razu spodobał

Pozdro

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zig Zobacz posta
    Fajne foty Cichy. [...]
    Fajne to mało powiedziane - naprawdę super !

Cytat Zamieszczone przez Zig Zobacz posta
    Różnicy w obrazkach większej nie będzie za to w AF raczej tak
    No właśnie.. pracowałem z nową puszką przez ostatnie 3 dni i na własnej skórze przekonałem się o mankamentach AF'a. O ile centralny z reguły daje radę w każdej sytuacji, o tyle boczne... porażka. I to nie w ciemności, ale w lekko zacienionym lesie. Nie mogę się nadziwić, że Canon w taką puszkę mógł wsadzić taki bubel... 40D bije 5-tkę w tej dziedzinie na głowę.

Ale z kolei kolorki - miodzio. 5D ma naprawdę w sobie coś
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 28-12-2008 o 23:20

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Wczoraj na weselu chciałem złapać dzieczynkę biegnącą w średnio ciemnym pomieszczeniu. Ganiała w kółko sali ze 4 okrążenia. Zgadnijcie ile zdjęć udało mi się zrobić. ZERO.

Patrzę w stronę nikona ....
    Ale po co od razu tak dramatycznie? ;-) Canon na 'piątce' się nie kończy.
    Nie jestem "ślubniakiem" ale IMHO przy obecnej cenie 5dMkII lepiej się wyposażyć w Ds'a MkII - wszystkie zalety 5D + pewny i szybki 'jedynkowy' AF. Zresztą wątek pod takim hasłem już jest :-)
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Uzależniony

Domyślnie

Przy okazji zapytam byłych i i obecnych użytkowników mk1 - czy korzystaliście z 6 ukrytych punktów AF (assist) w kole punktowego pomiary światła pracujących w trybie AI Servo? Czy klapa tak samo jak z 8 bocznymi?

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Tak na dobrą sprawę to:

Canon mógł za pomocą nowego firmware do 5D mk 1 :

- zrobić liveview
    - dodać filmy
    - dodać wyższe ISO
    - dodać sRaw

I wyszłoby na to samo co jest.. Bo mechanicznie puszki są te same. Oczywiście pomijając dodatkowe 8 Mpx, kapkę lepszy LCD i uszczelki.
    Wystarczyłoby wyższe Iso, sRaw i polepszony AF bo softowo go także można chyba poprawić.
    Ostatnio edytowane przez renes ; 29-12-2008 o 12:32 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A co mi daje ten cudny nowy digic, bo jeszcze do tego nie doszedłem ?
    Szybkość obróbki RAW, za tym idzie lepszy algorytm odszumiania, pewnie mniejszy pobór energii itd itp.

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

A co sądzicie o zastosowaniu nowej 5-tki do fotografii krajobrazowej ? Generalnie takie fotki nie wymagają super szybkiego autofokusa ( ba - nawet przy nastawianiu odległości hiperfokalnych AF-a wyłącza się ), lecz matrycy rejestrującej więcej szczegółów przy jak najniższej czułości :-D.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak zwal, tak zwal... ja przesiadlem sie z 40d na marka2 bo chcialem miec FF. Przegladalem fotki z 40 i ostatnie z 5dm2 - trzeba byc chyba niewidomym zeby nie widziec roznicy. Cena jest funkcja popytu wiec czy to drogo czy tanio, to zalezy od tego ile osob chce zaplacic i tyle. Czekanie az cena spadnie... chyba szybciej bedzie dorobic jakos brakujaca kase niz na to czekac.
    jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Nie bardzo wiem w jakim kierunku poszedł ten wątek

Ale imo 5D2 robi podobnie zachwycające foty jak poprzednik.
    Jest kilka miłych udogodnień /LCD, sprzątaczka, 3,9/, jest kilka udziwnień /21 MPix, inne baterie, matówki.../ ale generalnie to prawie ten sam sprzęt.

Video, co ponownie odszczekuje, jest zabójcze mimo wszystko i dla niego zmieniłem tę puszkę na nową.

Nie żałuję. Nawet bardzo nie żałuję :-D

Peace.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    W sumie to zastanawiam się jak powstały przez lata te tysiące doskonałych zdjęć, skoro jeszcze do dzisiaj nie powstał żaden dobry aparat :-) ;-)
    widzisz i tu zataczamy koło do "refleksji", które ktoś rozsądnie wyszydził kilkanaście postów wyżej: zawsze można powiedzieć, że to fotograf, a nie aparat robi zdjęcia, bo do tego zdaje się pijesz no można.
    tyle, że my tu nie dyskutujemy o zdjęciach. jakie kto robi zdjęcia widać w jego stopce. mówimy o narzędziach.

najciekawsze doświadczenie z d3 jest dla mnie takie, że podejmuję się teraz zrobienia zdjęcia w sytuacjach, o jakich nie śniło mi się w 5d, np skąpo oświetlona scena (choć niekoniecznie) i obiekt w ruchu (choć niekoniecznie) - powiedzmy iso 3200/6400 i boczny punkt. to wcale nie są sytuacje wydumane. wcześniej nawet nie próbowałem. teraz mam większość fot z takich sytuacji w punkcie. no i kadruje i komponuje zdjęcie w wizjerze. to ja kontroluję scenę a nie scena mnie, bo dzięki sprawnym bocznym nie muszę przekadrowywać. to bezcenne.

za dużo wymagam? 1ds3 mi tego nie da, bo ma imo nieco za niskie akceptowalne czułości, 5d2 też nie, bo boczne są liche.

to wszystko to oczywiście nie jest odkrywanie ameryki i już nie chcę się rozpisywać. chciałbym tylko wyrazić swoje zdanie, że niestety, prócz magii obrazka 5d, jedyną jakością, która każe mi się trzymać tego systemu są szkła. jakkolwiek dla zamożnych amatorów zajmujących się fotografią ogólną 5d2 powinien być bardzo ok, podobnie dla landszafciarzy i studyjnych a ptasiarze i reporterzy mogą być zadowoleni od dawna, ślubni są nadal skazani na dotkliwe niewygody. no, ale jak ktoś napisał - na ślubnych świat się nie kończy; a ktoś inny - jest jeszcze nikon
    pozdrawiam

Strona 364 z 366 PierwszyPierwszy ... 264314354362363364365366 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów