"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
raczej kolejna bitwa w tej wojnie)
5d II, 17-40L, S 50mm 1.4, 70- 200 4.0 IS L,135L 2.0, 430, 580, Q Dual 600Ws
Hmm,nie wiem jak 60D.Ale co do 35L i 70-200/4 to osobiście się z tym nie spotkałem.Pierwszy z obiektywów siedzi na body na okrągło a drugi tyle już czasu że hohoho...[co nie oznacza że mam rację![]()
] Pozdrawiam
35L miałem 2 lata i nic się nie odklejało
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Igi zarzucił wędkę na trolling i się złapaliscie![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
I'ts True .IMHO.
Wiecie może, czy usprawnili auto-ISO w jakimś nowszym oprogramowaniu? Głównie chodzi mi o pracę w manualu - tak jak to działa w 7D i 60D![]()
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Teraz może ja napisze coś na temat moich odczuc odnosnie 5dmk2..
Tak wiec jedna z moich 40d zamienilem ok tygodnia temu na 5dmk2.
O ile w obrazowaniu, ISO 5d bezapelacyjnie wygrywa to w szybkości dzialania, a konkretnie szybkosci robienia pojedynczego zdjecia (juz wole nie wspominac o serii) to istna przepaść...na minus. Nie wiem , albo mam cos nie tak ze spustem, ale wkurza mnie to takie 'wduszanie' spustu juz po ustawieniu ostrosci zeby zrobic zdjecie.. W ten czas czesto obiekt wychodzi poza GO i na zdjeciu lipa. Zdaje sobie sprawe, ze aparat mam od niedawna,ale jesli idzie o sam komfort uzytkowania w szybkosci dzialania uzywana 40d za 1,5tys zł miazdzy body za prawie 8 tyś <sic!>
Czy ktos mial moze podobne odczucia po przesiadce na 5d z 40d? bo nie wiem co o tym myslec.