Strona 345 z 410 PierwszyPierwszy ... 245295335343344345346347355395 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 441 do 3 450 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vaas Zobacz posta
    Dodatkowo nie wiadomo jakie ma body - widać tylko pasek z napisem, co pozwala się domyślać jakie body, ale pewności nie ma.
    No właśnie, może ma 350D, a pasek ma od kolegi co kupił sobie pasek neoprenowy?! :-D

Domyślnie

To była tylko dygresja - nie chcę wzbudzać flame.
    Ale swoją drogą to ciekawe - opinii o "nieużywalności" AF w 5Dmk2 google jest pełne.
    A jednocześnie jak się wczytać, to pojawiają się "głosy rozsądku", mówiące o jak najbardziej akceptowalnej jakości tegoż.
    Ja podczas używania 5D2 bardziej zauważałem lag w stosunku do 40D przy wyzwalaniu migawki. Obrazek rzeczywiście miodny. Jeżeli chodzi o reporterkę, to mam też wrażenie, że nie do pominięcia jest fakt prezentacji wykonanego zdjęcia. Poprawcie mnie, ale zazwyczaj zdjęcia te są drukowane w wielkości rzadko przekraczającej 13x18
    Wtedy nawet lekko nietrafiona fota jest ostra w odbiorze....
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

powiedzmy szczerze, AF jaki jest w 5D absolutnie nie pasuje do takiej puszki i ceny, którą sobie życzy z nią Canon. co oczywiście nie zmienia faktu, że tą puszką da się fotografować - o dziwo - nie tylko w studio. ja robię nią street i reporterkę (mam nadzieję że z sukcesami), mimo to będę marudził na AF. bo uważam, nie ma nic złego w gonieniu Canona za jego product placement, które doprowadza do szewskiej pasji ambitnych fotografów, których nie stać na serię 1 lub po prostu nie chcą używać takiego wielkiego klamota.
    dziękuję.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Dygresja ok
    Nie wiem, nie chcę się wypowiadać bo nigdy nie używałem swojej 5-tki w warunkach drastycznych. Fakt ostatnio cykałem w wiejskim, ciemnym kościele i zarówno z 16-35 jak 70-200 2.8 IS na bocznych było (okazało się później w kompie), że jest ok. Nie wiem, może po prostu było za jasno, gdyby było ciemniej to nie byłoby tak kolorowo.

Domyślnie

Też nigdy nie miałem problemu z AF-em. Co więcej, jest on zauważalnie lepszy, niż ten w moim poprzednim aparacie (mimo, że tamten miał wszystkie punkty podwójnie krzyżowe, cokolwiek to znaczy), który pod tym względem też wcale kiepski nie był.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

AF w 5dII jest jaki jest i tyle. Dla mnie wystarczający a dla tych, którym nie wystarcza polecam odpowiednik tej matrycy w postaci 1dsIII.
    Panowie jeżeli oczekujecie, że aparat z matrycą FF będzie miał AF jak z okrętu flagowego 20k droższego to sorry ale wątpie żeby canon uraczył was AF na poziomie 7D lub 1D bez podniesienia pułapu cenowego powyżej 10K. No i oczywiście trzeba poczekać do jego premiery.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez algha Zobacz posta
    To była tylko dygresja - nie chcę wzbudzać flame.
    Ale swoją drogą to ciekawe - opinii o "nieużywalności" AF w 5Dmk2 google jest pełne.
    A jednocześnie jak się wczytać, to pojawiają się "głosy rozsądku", mówiące o jak najbardziej akceptowalnej jakości tegoż.
    Ja podczas używania 5D2 bardziej zauważałem lag w stosunku do 40D przy wyzwalaniu migawki. Obrazek rzeczywiście miodny. Jeżeli chodzi o reporterkę, to mam też wrażenie, że nie do pominięcia jest fakt prezentacji wykonanego zdjęcia. Poprawcie mnie, ale zazwyczaj zdjęcia te są drukowane w wielkości rzadko przekraczającej 13x18
    Wtedy nawet lekko nietrafiona fota jest ostra w odbiorze....
    Autofokus na centralnym jest niezły, ale praca z centralnym na jasnych szkłach nie jest najprzyjemniejsza. Da się przyzwyczaić, ale jeśli 60D za 1/3 ceny kładzie na łopatki ten aparat, zarówno w centrum, jak i na bocznych punktach, to coś jest nie halo. Da się tym robić zdjęcia, tak samo jak da się robić zdjęcia 500D czy 300D, ale tu o wygodę chodzi, no i pewność.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    No właśnie, może ma 350D, a pasek ma od kolegi co kupił sobie pasek neoprenowy?! :-D
    Ja z paska po 5DII zrobiłem sobie smycz na klucze (stara mi się rozwaliła), ten od 60D oddałem znajomemu, pozostałe pokitrałem po szafie, do 5 noszę jakieś 30 letnie domke, do 60 pasek samsunga. Nie są takie sztywne i nieporęczne jak Canonowe, no i nie świecę modelami na każdym kroku.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 16-05-2011 o 22:58 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna Awatar MateuszG
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

albo jestem ślepy albo ja osobiście nie odróżniam szybkości AF między 5D mark II a 1D mark II, mam 5D2, miałem1D2 i jakiejś większej różnicy nie widziałem.
    5D mark II /S 14mm 2.8/S 85mm 1.4 / 50mm 1.4 USM/ 580EX / Glidecam HD-1000

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

MateuszG przy środkowym punkcie to całkiem możliwe, chociaż ja tam widziałem różnicę między 5d a 50d i podłączonym 17-40L (af jest chyba nawet ten sam w mkI i mkII).
    Zabawa się zaczyna na innych punktach. Sam w najbliższym czasie chciałem zakupić 5dII, ale póki mam czas to się zastanawiam nad czymś innym (7d + szkło/szkła itp.).

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Trochę nieświadomie wywołałem lekkiego OT. Temat o 5dII vs 7d już mamy więc byłoby dobrze żeby dalsza dyskusja toczyła się w nim a nie tutaj:
    http://www.canon-board.info/showthre...=53029&page=73

Strona 345 z 410 PierwszyPierwszy ... 245295335343344345346347355395 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów