Pokaż wyniki od 3 381 do 3 390 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Tu chodzi o to, że prawidłowa ekspozycja już nie jest trendy/jazzy/czycotamjeszcze.
    Marku, z całym szacunkiem, tu chodzi o to jak strategiczne podejście do arcytrudnych warunków, np. ciemny kościół i zoom f/2.8 albo mam przy sobie "tylko" szkło f/2.8 a chciałbym jakiekolwiek zdjęcie mieć bo super okazja właśnie ma miejsce. Potem na kompie można jeszcze coś więcej ugrać. Powinieneś wiedzieć o czym mówię, w końcu korzystasz z dobrodziejstw formatu raw?

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Aparat ma mieć rozpiętość tonalną 50EV i przy 2 luksach zrobić zdjęcie, z którego da się wyciągnąć okładkę do Vanity Fair.
    Nie bądź złośliwy, chodziło mi o to, że w czasach 20D, przy 1.2 i 1/40 trochę mi brakowało do "prawego histogramu" a i tak jeszcze stała lampka gdzieś koło łóżeczka (może kiedyś wrzucę ten kadr, w końcu to było z 5 lat temu ) więc było łatwiej.

Chodziło mi o fotkę tego typu: oświetlenie tylko LCD 19" z 2.5m:
    GF1, 14(28)mm, f/2.5, 3200(realnie +2/3EV), 1/4; jpg z puszki, wszystko na -2, w Canonie 0

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Przecież na tym zdjęciu nie ma żadnych cieni do rozjaśniania.
    Tada!
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 11-05-2011 o 09:48 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów