Strona 337 z 410 PierwszyPierwszy ... 237287327335336337338339347387 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 361 do 3 370 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    jeśli ktoś krytykuje 5D2 to niekoniecznie od razu musi uważać ten aparat za złom. Jest zwyczajnie świadomy jego braków i faktu, że ta puszka jest kompromisem.
    Jeszcze nie spotkałem na rynku produktu elektronicznego, którego wybór nie byłby jakimś pójściem na kompromis. Zawsze coś gdzieś będzie lepsze/inne/bardziej mi odpowiadające.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Zgadza się. Więc traktowanie tego aparatu jak bożka, obiekt kultu i ideał jest tym bardziej śmieszne.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Bolek, dla Ciebie te wady są nieistotne (skoro robisz krajobrazy, to równie dobrze mógłbyś nie mieć AFa w puszce), dla innych tak. Musisz przyjąć do wiadomości, że są na forum osoby, które fotografują trochę inne sytuacje.

I jeszcze raz napiszę, tym razem wytłuszczając: jeśli ktoś krytykuje 5D2 to niekoniecznie od razu musi uważać ten aparat za złom. Jest zwyczajnie świadomy jego braków i faktu, że ta puszka jest kompromisem.
    OK , nie ma problemu - dobrze to rozumiem. Reasumując, puszka ma swoje wady ale większość z użytkowników nie zamieniłaby jej na produkty konkurencji. Dokładnie o to mi chodziło - nikt nie kwestionuje faktu, że ma wady i jest jaka jest ale to kawał w miarę porządnej konstrukcji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Nikt nie pisze, że to złom. Z tego co czytałem to podano tu konkrety dotyczące zachowania się tej puszki w pewnych warunkach.
    Nie bardzo rozumiem o co toczysz ten bój.
    Nie toczę żadnego boju, stwierdziłem tylko, że ocena produktu jest zbyt drastyczna. Zbyt dużo zarzutów nie popartych konkretnymi przykładami - ot co ...
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 09-05-2011 o 09:11 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Nie toczę żadnego boju, stwierdziłem tylko, że ocena produktu jest zbyt drastyczna. Zbyt dużo zarzutów nie popartych konkretnymi przykładami - ot co ...
    Ależ były konkretne przykłady - słaby (na tle konkurencji) DR w cieniach i banding. Z bandingiem częściowo sobie poradzono w nowszych matrycach cropowych, ale porównanie z konkurencją pokazuje, że dalej Canon jest w tym temacie w lesie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    zaprezentuj jakis przykład
    Pobierz sobie jakieś rawy np tu (i pomęcz :-D) :
    https://public.me.com/jonoslack
    Ja patrzyłem na DSC0134 i DSC0528 można sporo cienie rozjaśnić, pasów nie zauważyłem (jak w 5D II) szumieć trochę szumi ale to musisz sam ocenić.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

dzięki ... myślałem ze to przypadłość wszystkich aparatów ... ale i tak uwielbiam 5d2
    Canon FF

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Z tego co tu czytałem to zarzuty były bardzo konkretne i ich liczba nie wskazywała na "dużo".

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ależ były konkretne przykłady - słaby (na tle konkurencji) DR w cieniach i banding. Z bandingiem częściowo sobie poradzono w nowszych matrycach cropowych, ale porównanie z konkurencją pokazuje, że dalej Canon jest w tym temacie w lesie.
    Bo ten banding to chyba nie do końca sprawa matrycy tylko wzmacniaczy i procka - tak czy tak Canon ma nad czym popracować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czy wasze piątki też przełączają czasem samoczynnie punkt AF? Zdaża się (rzadko, pewnie raz na kilkadziesiąt albo i set zdjęć, nie liczyłem), że nagle przestawi mi z centralnego na któryś z bocznych. Początkowo myślałem, że może coś przypadkowo wciskam, ale jestem na 99,9% pewien że nie, bo ostatnio zdarzyło się coś takiego z puszką na statywie.
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Przestawiły mi się kilkukrotnie, ale jak dotąd trwałem w przekonaniu, że to przez ewentualne, przypadkowe, poruszenie "interfejsem do playstation"...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Nie zauważyłem. to raczej ja zapominam przestawić .

Strona 337 z 410 PierwszyPierwszy ... 237287327335336337338339347387 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów