Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
Jak Bóg mi miły - na poprzedniej stronie miałem cię o to zapytać, te wszystkie słodkości o Canonie (przyszłej 5D jak mówisz)... z twoich ust takie coś, Marcin, na Boga jak ty się przyzwyczaisz do tych nienormalnych zumów!?
Od kiedy mam swój ploter, mam parcie na wyższe rozdziałki.

Od zaś kiedy dobrałem się do RAW-ów z tej puchencji, zakochałem się w jakości D3X - ale jego cenę traktuję w kategoriach osobistej zniewagi. Nikon coś się op...la z wprowadzeniem 24MP matrycy - nazwijmy to - HDR za rozsądną cenę (i wg moich źródeł nic takiego się nie kroi, choć oczywiście ciężko wyczuć, bo jest lekka histeria z tajnością), złośliwie za to wprowadzając puszki DX z matrycami HDR (D7000, D5100).

Natomiast w Canonie chodzą słuchy, że kroi się jakiś mordulec, więc kalkuluję sobie, że gdyby toto miało matrycę HDR z >=24MP to może bym się skusił... Optyka mnie nie interesuje, do tego można założyć wszystko, a w zamierzeniu to ma być taka mała kamerka techniczna, najchętniej założyłbym do tego TS-E.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
Zamiast pisać elaboraty w temacie 5DII jaki to jest zły produkt, zmień po prostu system i po kłopocie. Co Cię powstrzymuje ?
Nie mam 5D2 - a nawet gdybym miał, to nie bardzo jest na co zmienić.