Strona 327 z 410 PierwszyPierwszy ... 227277317325326327328329337377 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 261 do 3 270 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    5D2 kuleje w kwestii wyciągania z cieni i trzeba przyznać to otwarcie.
    Nie wiem czy sprawdzać bo mi się zmieni światopogląd ;-)
    Zwrócę uwagę sobie z ciekawości.

Domyślnie

Pod względem cieni 5dmk2 to chyba najgorszy dostępny obecnie na rynku Fulfrejm, no ale za to jedyny z relatywnie dobrym video.
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Nie ma co.
    W niedzielę była na wiejskim kościele (czyli nie zbyt jasno), wykonałem kilka fot znajomym na chrzcinach i... szok. Przekoanłem się na własnej skórze co potrafi Pełna Klatka :-D Strzelałem głównie na pożyczonej Sigmie 50 1.4 i kolegi 16-35II i 70-200 2.8 IS... Zero lampy, ISO min.800, max. 1000. Rewelacja, nie wspomnę o stwierdzeniu, że SZCZĘŚLILI CI CO NIE WIDZĄ RÓŻNICY POMIĘDZY CORP'EM A FULL FREJMEM :-D
    Jednym zdaniem... 5DII genialny sprzęt... jeśli jeszcze operator umie focić... miazga.
    No akurat to ISO to i w cropach wygląda świetnie

Ja bym natomiast cropa tak łatwo nie skreślał. Prosty przykład: by uzyskać pożądaną głębię w kościele musiałem przymykać przesłonę na FF do F8, na cropie wystarczyło F4 z podbicia ISO w takiej sytuacji na FF sami wyciągnijcie wnioski - no chyba, że ktoś ma D3sa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Pod względem cieni 5dmk2 to chyba najgorszy dostępny obecnie na rynku Fulfrejm, no ale za to jedyny z relatywnie dobrym video.
    Byłbym raczej ostrożny z taka opinią. Uważasz że 7D nie robi dobrych filmów?
    Ztym najgorszy na rynku też ostro przegiąłeś - nie wiem czy udźwigniesz te gromy, które się posypią
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

O tak, trzeba być odważnym, żeby mówić prawdę prosto w oczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Ztym najgorszy na rynku też ostro przegiąłeś - nie wiem czy udźwigniesz te gromy, które się posypią
    Akurat ma rację.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Tylko z drugiej strony podstawową umiejętnością powinno być poprawne naświetlenie zdjęcia. 5D II i tak pozwala na w miarę swobodną zabawę suwaczkami.. Więc tutaj bym nie przesadzał zbytnio.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Zgadza się. Ale czasami rozpiętość tonalna sceny powoduje, że trzeba i trochę zachować w światłach i trochę z cienia wyciągnąć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

No to "trochę" da się wyciągnąć spokojnie.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Chciałbym przeczytać jakieś racjonalne słowa poparcia tej tezy. Mam nadzieję, że kolega podejmie wyzwanie i spróbuje obronić swoją tezę.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 327 z 410 PierwszyPierwszy ... 227277317325326327328329337377 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów