no co się dziwisz, ludzie albo nie myślą co piszą, albo kompletnie nie mają pojęcia o czym piszą.
BTW dla kolegi który wypisuje takie kocoboły. To nie FF zmniejsza ogniskową (to co jest napisane na obiektywie to ekwiwalent małego obrazka 24x36mm) tylko APS-C pozornie go zwiększa, z FF dostaniesz dokładnie to samo (albo i lepiej za względy na lepszą plastykę FF)jeśli wykadrujesz środek w proporcjach odpowiadających wielkości matrycy APS-C. Nie traktujcie matryc APS-C kategoriami telekonwertera![]()
Nie wiem czy było jakoby nowa piątka miała natywna czułość 160 a nie 100 iso. I następne wyższe natywne też są przesunięte.
http://dxomark.com/index.php/Camera-...EOS-5D-Mark-II
Natywna czułość w 5DII to iso 73.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-05-2011 o 21:04
Nie ma co.
W niedzielę była na wiejskim kościele (czyli nie zbyt jasno), wykonałem kilka fot znajomym na chrzcinach i... szok. Przekoanłem się na własnej skórze co potrafi Pełna Klatka :-D Strzelałem głównie na pożyczonej Sigmie 50 1.4 i kolegi 16-35II i 70-200 2.8 IS... Zero lampy, ISO min.800, max. 1000. Rewelacja, nie wspomnę o stwierdzeniu, że SZCZĘŚLILI CI CO NIE WIDZĄ RÓŻNICY POMIĘDZY CORP'EM A FULL FREJMEM :-D
Jednym zdaniem... 5DII genialny sprzęt... jeśli jeszcze operator umie focić... miazga.