Strona 302 z 410 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352402 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 011 do 3 020 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Jaaasne
    Tak trudno to zrozumieć?

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Jest też parę z 24L i to nie w LV
    Nie mam pojęcia skąd Ci się to bierze ale jeśli robisz reportaż na 1.4 i z LV to jesteś dla mnie mistrz. Ja niestety tego nie potrafię i skończ już z tymi insynuacjami.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Początki nałogu

Domyślnie

Handelson, peace, buźki nie widzisz?

A wszystkim oczekującym na coś nowego w AF po 5D classic i 5D2 na pocieszenie polecam w YT wpisać i odsłuchać "małe piwko" 8), to jest filozofia ;-)
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Przedstawione zdjęcia nie dowodzą nic Nie widzę na nich rewelacji dowodzącej doskonałości AF w nowej 5 (szczególnie te z 7D )
    Niektórzy piszą że boczne punkty działają kat samo jak środkowy - dziwne bo nawet canon twierdzi że jest inaczej
    Nowa 5 cieszy się dużym powodzeniem więc canon pewnie nieprędko coś zmieni. A jak zmieni to i tak nie to co użytkownicy by chcieli - tak zawsze było.
    Gdyby 5DmkII miał lepszy AF stałby się konkuręcją dla 1D.

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Coś tam robiłem ostatnio w słońcu więc błysnąłem parę razy
    Pokazałem to foto, bo bardzo często focę na największych przysłonach i nie mam ŻADNYCH problemów z AF.

Dla narzekających na AF w 5D2 powtarzam - nie mam żadnych problemów z AF na 5D2 przy największych przysłonach
    Masz świetne i jasne szkła. U ciebie AF będzie działał lepiej niż u innych.
    AF łapie ostrość przy pełnej dziurze Dopiero potem przy dalszym przyciśnięciu przymyka przysłonę do odpowiedniej wartości. Po to jest przycisk podglądu głębi ostrości

Do wszystkich co się boją zakupu 5 ze względu na AF.
    AF jest słaby ale nie jest tak tragicznie żeby bać się zakupu.
    Śmiało można kupować. Może do reporterki się nie nadaje ale przed zakupem można gdzieś spróbować samemu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Nowa 5 cieszy się dużym powodzeniem więc canon pewnie nieprędko coś zmieni. A jak zmieni to i tak nie to co użytkownicy by chcieli - tak zawsze było.
    Gdyby 5DmkII miał lepszy AF stałby się konkuręcją dla 1D./.../Do wszystkich co się boją zakupu 5 ze względu na AF.
    AF jest słaby ale nie jest tak tragicznie żeby bać się zakupu.
    Śmiało można kupować. Może do reporterki się nie nadaje ale przed zakupem można gdzieś spróbować samemu
    Gdyby canon miał zaspokoić oczekiwania narzekających na braki 5d, to chyba musiałby sprzedawać 1ds w cenie 5d

Uzależniony

Domyślnie

taaaa. i wtedy zaczełyby sie narzekania że cieżki grzmot do noszenia .:-D

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Canon będzie musiał wprowadzić takie zmiany w mkIII aby uzasadnić potrzebę zmiany puszki i przekonać użytkowników mkII bo to przecież jest świetna puszka i AF też nie jest aż tak zły jak go malują nawet w kiepskich warunkach oświetleniowych.
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Domyślnie

i tu masz rację jeżeli coś w mk3 nie będzie co faktycznie bardzo bardzo będę potrzebował nie zmienię mk2 na nic innego
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Masz świetne i jasne szkła. U ciebie AF będzie działał lepiej niż u innych.
    Jakoś nie wierze, że działałoby to w taki sam sposób u tych innych (narzekających) nawet jeśli wykorzystaliby jasne szkła (a może byłoby jeszcze gorzej - bo GO malutka)
    A z drugiej strony - skoro kupujemy ff to może znajdzie się i kasa na te świetne i jasne szkła - bo odnoszę wrażenie, że Ci narzekający na AF to głównie osoby, które za wszelką cenę chcą mieć 5D2 a zapominają przy tym o szkłach.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

szkła to podstawa ... nawet są moim zdaniem ważniejsze od body ... Gdy do dobrego radia podepniesz dupne głośniki dźwięk będzie slaby ... ale juz lepszy rezultat będzie gdy do słabego radia podepniesz dobre głośniki
    Canon FF

Strona 302 z 410 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352402 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów