To wygląda jak opis skutków aberracji chromatycznej widzianej przez monochromatyczny sensor AF...
To wygląda jak opis skutków aberracji chromatycznej widzianej przez monochromatyczny sensor AF...
EOS - conditio sine Kwanon...
poprawka: Następna wypłata jest ostatnią którą muszę (chcę) odkładać na 5dII
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
patric89 - wiem o co chodziale przeinaczenie w zdaniu bardzo zabawne :-)
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Przeszukałem forum ale nie do konca znalazłem informację która opowiedziała by mi na pytanie.
Dotychczas używałek KM dynax 5d i dynax 7d, bardzo dobre aparaty, natomiast pozbyłem się systemu i wskoczyłem na canona (tu serdeczne witam dla wszystkich forumowiczów i userów).
W dynaxach miałem w menu możliwość przypisania np przyciskowi AEL pomiar punktowy niezależnie od tego czy pomiar był ustawianony centralnie ważony czy wielosegmentowy, zawszer po naciśnięciu przycisku na ten moment miałem pomiar punktowy.
Szukałem w canonie i tego nie widze, jest coś o blokadzie pomiaru światła przyciskiem AE/FE ale działą w zależnosci od tego jaki jest aktualnie załączony, nie znalazłem funkcji pozwalającej na ten ułamek sekundy szybko włączyć jednym przyciskiem pomiaru ponktowego
Prosze o pomoc
Nie da się tak, ale w sumie po kiego, skoro to kwestia jednego przycisku i pokręcenia kółkiem?
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
po tego ,aby podczas szybkich akcji można było zmierzyć daną część kadru spotem. Bardzo fajne udogodnienie.
tylko w 1-ynkach, albo w nikonie
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka