byl tylko automat - źle bo nie można nic ustawić, dołożono tryby manulane - źle bo body teraz prześwietla.
Wreszcie można wykorzystać dobrdziejstwo trybu "kinowego" 24p, wg mnie tylko na plus.
byl tylko automat - źle bo nie można nic ustawić, dołożono tryby manulane - źle bo body teraz prześwietla.
Wreszcie można wykorzystać dobrdziejstwo trybu "kinowego" 24p, wg mnie tylko na plus.
5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL
W Polsce wszyscy zawsze nie zadowoleni... to samo się dzieje przy premierze nowej lustrzanki. Marudzą i narzekają, a później i tak kupują.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ostatnio edytowane przez luc_october ; 17-03-2010 o 13:31 Powód: Automerged Doublepost
Co za pieprzenieNie ma "że zawsze w Polsce", że na zachodzie to inaczej, że w "normalnym demokratycznym państwie" itd., to bzdura do kwadratu.
Mylisz krytyczne nastawienie, z bezpodstawnym narzekaniem.
I masz typowo polskie jechanie na Polskę.
Mam tego po prostu dosyć.
Teraz wejdź na dpreview i zobacz co tam, zresztą nie polacy, myślą o tym updacie...
A on topic, fw jest do poprawy, bug z audio jest ewidentny
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
ustawiłem M 1/50 f4 iso1250 na 24p , 30p i różnicy w naświetleniu nie widać
super-multi-coated TAKUMAR 3,5/28 |super-multi-coated TAKUMAR 2/35 | SMC Takumar 1,4/50 | ... | super-multi-coated TAKUMAR 3,5/135 | http://www.rafalkucz.com
Zrobiłem szybki test: dwa sekundowe filmiki na 24p i 30p. ten sam kadr. żadnych różnic na histogramie. Identyczna ekspozycja.
Witam, niestety moj 5D Mark II czasami nie ustawia ostrosci i mam wrazenie ze to przez nowy firmware, mimo to ze na obiektywie jest AF ON, po nacisnieciu spustu nie ustawia, slychac tylko IS, swiatlomierz tez dziala , a AF nie, to przechodzi , mozna powiedziec ze to pojawia sie sporadycznie, mozna tez powiedziec ze tak sie dzieje ( chociaz nie zawsze) po wlaczeniu LV do filmowania. Dzis wgrany i to sie pojawilo, wczesniej od nowosci bylo ok. Serwis? Moze da sie powr. do poprzedniego firmware? Jak? Moze Wam sie tak tez zdazylo i to po wgraniu nowego FW, to by potwierdzilo przynajmniej ze to jego wina, szczerze to nowy aparat wolalabym ominac serwis.
Pozdrawiam
Po wgraniu poprzedniego FW wszystko jest ok. Czekam tylko na potwierdzenie od innych ze u nich tez tak sie dzialo, to bylo by potwierdzenie ze nowy FW jest do d.... (czego oczywiscie nikomu nie zycze).
Witam
Nic takiego nie zauważyłem. Sprawdziłeś z różnymi obiektywami?